Ugrás a fő tartalomra

5000 Szolnok Baross utca 37/A


+36 (56) 500-400

Hírek


2024. júl. 3.
📸 33 fotó
 • #centrum

Szakmai látogatáson a BGéSZC csapata

A Szolnoki Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyében, valamint a Szakmák Palotájában tettek látogatást a minap a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum központi szervezetének munkatársai.

Szakmai látogatáson a BGéSZC csapata

A dr. Varga Csaba kancellár és Domján Zsuzsanna főigazgató által vezetett több mint 20 fős csoportnak elsőként Hajnal-Papp Zoltán műhelyvezető tartott tájékoztatást a DKA szerepéről, feladatairól, részletesen ismertetve az ott folyó szakmai munkát. A delegáció tagjai megismerkedhettek a műhelyben található eszközökkel, berendezésekkel, gépekkel, sőt kézbe is vehették a különböző technikákkal készült kreatív alkotásokat. A robotikai bemutatóval egybekötött szakmai előadáson szóba került a DKA széleskörű pályaorientációs tevékenysége, valamint az általuk szervezett szakköri foglalkozások és nyári táborok népszerűsége is.

A vendégek programja ezt követően a Szolnok belvárosában, a Kossuth tér 5. szám alatt található és 2023 decemberében megnyílt Szakmák Palotájában folytatódott. Itt Kondor Elek pályaorientációs referens ismertette a Centrum ezirányú szerteágazó tevékenységét, majd beszélt az új központ megnyitásának előzményeiről, az azóta eltelt féléves működés tapasztalatairól. Részletesen is bemutatta a Szakmák Palotájában található „állomásokat”, valamint azokat a szolgáltatásokat, amelyekkel a betérő, elsősorban a pályaválasztás előtt álló fiatalokat és szüleiket várjuk. A csoport tagjai meglepődve hallgatták, hogy már óvodás csoportok is rendszeres látogatóink közé tartoznak, egyúttal elismeréssel nyilatkoztak arról, hogy a szolnoki jógyakorlatokat érdemes lenne máshol is követni. A szakmai látogatás és tapasztalatszerzés végén az érdeklődő vendégek természetesen a Szakmák Palotájában is kipróbálhattak mindent.

GALÉRIA

📸 50 fotó

SZC_8050.jpg
SZC_8046.jpg
SZC_8058.jpg

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Nyári táboros gyerekek dolgoznak a tanműhelyben

Pályaorientációs nyári napközis tábor

A Szolnoki Szakképzési Centrum idén is megszervezte hagyományos, pályaorientációs célú nyári napközis táborát. A kétszer 5 napos, ingyenes tábort az általános iskolák 5., 6. és 7. osztályos tanulói számára hirdettük meg.

2024. júl. 2.
📸 33 fotó
Tanévzáró ünnepség

Díjátadóval egybekötött tanévzáró ünnepség a Keróban

A Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola tanévzáró ünnepségen vehette át a Pro Talento Emlékérmet az intézmény végzős diákja, Nagy Lajos.

2024. jún. 28.
Härtlein Károly fizika kísérletet mutat be

Härtlein Károly kísérletei

A magyar tudományos ismeretterjesztés egyik kiemelkedő alakja, a Spektrum TV által készített „Brutális Fizika” című sorozat egyik házigazdája és szakértője, Ericsson-díjas fizika szakos tanár, mesteroktató, a BME Fizika Intézetének tanszéki mérnöke.

2024. jún. 26.


KIMIKK

  • SZC logo fehér
  • Szolnoki Szakképzési Centrum

   5000 Szolnok Baross utca 37/A

  • Telefon: +36 (56) 500-400

   E-mail: centrum@szolmusz.hu

   OM azonosító: 203056

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001300/2015 , B/2020/000028 Engedélyszám: E/2020/2000081


  2024Szolnoki Szakképzési Centrum