Ugrás a fő tartalomra

5000 Szolnok Baross utca 37/A


+36 (56) 500-400

Specialitásunk


A jövődért tanulsz!

Gyorsan változó, rohanó világunkban érdemes olyan középfokú oktatási intézményben továbbtanulni, ahol a megszerzett tudás piacképes, megfelel a munkáltatók által támasztott követelményeknek és igényeknek, megélhetést lehetővé tévő munkahelyet biztosít, ugyanakkor a felsősoktatási intézmények felé is nyitott az út.

Mindezt együttesen kínálja a Szolnoki Szakképzési Centrum, amely 11 szakképző intézménnyel – 8 Szolnokon, 1 Jászberényben, 1 Martfűn és 1 Újszászon – a megye legnagyobb középfokú oktatási intézményeként évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be a kis-, közepes- és nagyvállalati szféra, illetve szolgáltató szektor szakképzett munkaerejének biztosításában, az alapjaiban megújult szakképzés lehetőségeinek széles tárházát biztosítva.

Minden iskolánkban egyéni arculat, a nagyszerű hagyományok megőrzése és továbbvitele, modern, ugyanakkor diákbarát iskolai környezet, korszerű tanműhelyek és eszközök, folyamatosan növekvő digitális tananyagtartalom, kiváló szakmai felkészültségű, óriási tapasztalattal rendelkező oktatók, színes szabadidős és sportprogramok, pörgős diákélet várja a fiatalokat.

Felkaroljuk a leszakadókat, akiket különböző, jól bevált programjaink révén hathatósan segítünk és felzárkóztatunk. Nem feledkezünk meg a tehetségekről sem, akiket kiemelten támogatunk akár tanulmányaikban, akár a választott sportágukban.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere

„Az oktatást, mint az egyik legfontosabb stratégia ágazatot, mindig is kiemeltként kezelte Szolnok városa, és ez nem lesz másként a jövőben sem. Annál is inkább, mert folytatódnak az elmúlt években megkezdett több tízmilliárdos gazdasági, ipari, technológiai fejlesztések, beruházások; a kétszer kétsávos M4-es autót elkészültével pedig újabb fellendülés előtt áll a megyeszékhely, újabb cégek, vállalkozások betelepülése várható a megvalósítás előtt álló új ipari parkba. Minden eddiginél nagyobb szükség lesz tehát a kiválóan képzett, kellő tudással és ismerettel felvértezett szakemberekre, melynek egyik garanciáját jelenti a megye legnagyobb középfokú oktatási bázisa, a Szolnoki Szakképzési Centrum és 11 szakképző intézménye, melyből 8 Szolnokon található. Szolnok városa megpályázható ösztöndíj-lehetőségeket kínál, a már meglévő és betelepülő cégek által teremtett új munkahelyek pedig tárt karokkal várják a szakképzésből kikerülő fiatalokat.”

Digitális Közösségi Alkotóműhely

Legfőbb célunk, hogy saját, valamint jövőbeni tanulóink a digitális és a hagyományos kézieszközök segítségével, projektalapú oktatás keretében saját élményen keresztül mélyítsék el a XXI. században elengedhetetlen kompetenciákat. A DKA műhely tehát nemcsak a szakképzést, hanem a tehetséggondozást és a pályaorientációt is szolgálja.KIMIKK

  • SZC logo fehér
  • Szolnoki Szakképzési Centrum

   5000 Szolnok Baross utca 37/A

  • Telefon: +36 (56) 500-400

   E-mail: centrum@szolmusz.hu

   OM azonosító: 203056

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001300/2015 , B/2020/000028 Engedélyszám: E/2020/2000081


  2024Szolnoki Szakképzési Centrum