Szolnoki Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2021. nov. 23.


SZC

  Most Te lépsz! – Dr. Ondok László Gyermek- és Ifjúsági Sakktorna

  Hagyományteremtő szándékkal – amatőr gyermek- és ifjúsági sakkversenyt hirdettünk egyéni versenyzők számára Dr. Ondok László elhunyt kollégánk, szolnoki gyermeksakkedző emléke előtt tisztelegve. A verseny célja a sakk sportág népszerűsítése, továbbá versenyzési lehetőség biztosítása volt.

  Most Te lépsz! – Dr. Ondok László Gyermek- és Ifjúsági Sakktorna

  A Dr. Ondok László Gyermek- és Ifjúsági Sakktorna versenybírója Gyömbér Tamás, a Magyar Sakkszövetség országos versenyigazgatója, míg fővédnöke Hicsó György, a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárja volt.

  A versenyt szombaton tartottuk. Célja a sakk sportág népszerűsítése, továbbá versenyzési lehetőség biztosítása volt.
  A verseny számokban:
  👦109 versenyző
  🗺26 településről
  6️⃣0️⃣sakktábla
  6️⃣0️⃣ sakkóra
  👇
  Amikor elkezdtük szervezni a versenyt, nem számítottunk rá, hogy ennyi gyermek regisztrál majd a jelentkezési határidőig. Napról napra azzal szembesültünk, hogy egyre többen vagyunk, ráadásul egész messziről, még Miskolcról is voltak regisztrált versenyzőink 🥰
  Ennek ellenére sikerült mindent az eredeti terv alapján megvalósítanunk, minden gyermek ajándékkal térhetett haza a tornáról. Szakképző intézményünk a Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium minden jelentkezőnek sakkfigurás kekszet készített és csomagolt be 🥰
  A verseny előtti napokban meg sem álltak a 3D nyomtatóink, a Szolnoki Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyében készültek ugyanis azok a kis sakkfigurák, melyeket már a regisztrációkor megkaptak a gyermekek.
  👀6 darab ilyen figurát 3 óra hossza alatt készít el a nyomtató, a talpazatot lézervágó készíti, azonban a pácolás és a ragasztás egyenként és kézzel történt. Köszönjük Hajnal-Papp Zoltán-nak és diákjainak a lelkes munkát, hiszen a lézervágott éremtartókat is nekik köszönhetjük ❤
  Szelfigépünkkel egyedi keretes fotókat készíthettek, melyet azonnal meg is kaptak, emlékül hazavihettek 📸a versenyzők.
  Az oklevelek is egyediek, saját tervezésűek. Az ajándékok kiválasztása is nagy gonddal történt. Igyekeztünk sakkal kapcsolatos vagy logikai játékokat adni a sakk könyvek mellé, így esett a választásunk kínai sakkra, Katarengára, Sakktábla illúzió V-cube versenykockára, ördöglakat készletekre és hasonló logikai játékokra.
  A versenyzőknek büféasztalt rendeztünk be, ahol tea várta őket, valamint pogácsával és Smile Palacsintával pótolhatták az elvesztett energiát, később természetesen ebédet is kaptak, hogy felkészülhessenek a hátralévő sakkpartikra.
  Köszönjük támogatóinknak, hogy hozzájárultak a rendezvényhez:
  👉 COOP Szolnok Zrt.
  👉 NIKÉ 26 Kft.
  👉 Pallai Bau
  👉 Smile Palacsinta
  👉 Szolnoki Sportcentrum - Sportiskola
  👉 Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt.
  Gratulálunk a nyerteseknek és minden résztvevő gyermeknek, illetve köszönjük a szülőknek és iskolavezetőknek a rengeteg kedves visszajelzést.
  Laci bácsi üzenetével kívánunk további sikeres versenyzést mindenkinek:
  "Sakkozzatok gyerekek!"

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Erasmus és szakmai gyakorlat Észak-Olaszországban

  Erasmus és szakmai gyakorlat Észak-Olaszországban

  A Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola Szépészet ágazatának fodrász és kozmetikus technikus tanulói az ERASMUS+ Mobilitás pályázat keretében 3 hetes szakmai gyakorlaton vehettek részt.

  2021. nov. 23.


  SZC

  Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott életmentő oktatónk

  Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott életmentő oktatónk

  Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Trencsényi Tamást, a Szolnoki SZC Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium életmentő testnevelő tanára.

  2021. nov. 23.


  SZC

  Háromnapos pályaválasztási rendezvény

  Háromnapos pályaválasztási rendezvény

  Több mint 40 kiállítóval startolt el a Szakmalabirintus pályaválasztási kiállítás múlt héten.

  2021. nov. 23.


  SZC

  Széchenyi 2020