Ugrás a fő tartalomra

5000 Szolnok Baross utca 37/A


+36 (56) 500-400

Hírek


2024. okt. 16.
  • #centrum

Megnyílt a Szakmalabirintus

A Szolnoki Szakképzési Centrum 2024. október 15. és 17. között ebben a tanévben is megrendezte pályaválasztási kiállítását, a Szakmalabirintust.

Megnyílt a Szakmalabirintus

A háromnapos rendezvényre beiskolázási körzetünkből az általános iskolák 7. és 8. osztályos diákjai kaptak meghívást. A Szakmalabirintuson a Centrum mind a 11 szakképző intézménye, Digitális Közösségi Alkotóműhelye és a duális képzésben részt vevő partnereink is bemutatkoznak. Ugyanakkor újdonság, hogy ebben az évben bővítettük a kínálatunkat, 11 egyetem 20 kara fogadta el a meghívásunkat. A Szakmalabirintus tehát már nem csak a pályaválasztás előtt álló általános iskolás tanulók döntését segíti, hanem a Centrum a saját végzős diákjainak is első kézből szeretné megmutatni helyben a felsőoktatási intézmények kínálatát. Sőt, a Szolnoki Tankerületi Központtal való kiváló együttműködésnek köszönhetően, várjuk a szolnoki gimnáziumok végzős tanulóit is.

A Szakmalabirintus pályaválasztási kiállítást a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnök, dr. Magyar Zita nyitotta meg. A vendégeket köszöntötte Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, valamint Györfi Mihály Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere.

Kalmár Andrea főigazgató beszédében a rendezvény hagyományait kiemelve elmondta: nem csak az intézmények által oktatott ágazatokkal és szakmakínálattal lehet megismerkedni, hanem a duális képzésben részt vevő partnerekkel is, ahol részben, vagy teljes egészében a diákok gyakorlati képzése is folyik.

Hicsó György kancellár zárszavában pedig bejelentette, hogy sikeresen lezárult a közbeszerzési eljárás, így megkezdődhet a Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum új tanműhelyének megépítése. Mint ismert, a Szolnoki Szakképzési Centrum sikeres pályázatot nyújtott be a 21. századi szakképző intézményfejlesztési program keretében, az elnyert több mint 6 milliárd forint támogatásnak köszönhetőn megépül két új tanműhely, kettőt felújít az intézmény, mintegy 2 milliárd forint értékben pedig eszközök beszerzése valósul meg.

GALÉRIA

Szakmalabirintus 2024

_DSC1103.jpg
_DSC1112.jpg
_DSC1110.jpg

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


sajtótájékoztató a kezdeményezésről

Álomgazdit keresnek a centrumos diákok

A Szolnoki Szakképzési Centrum csatlakozott a Green Szolnok by NHSZ csoporthoz. Az együttműködés keretében az intézmény diákjai segítenek gazdit keresni a Szolnok Városi Állatotthon kutyusainak.

2024. okt. 15.
Mézes finomságok kóstolása

Mézes reggeli a Siposban

Az idén a Szolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium is csatlakozott az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) által életre hívott kezdeményezéshez, a mézes reggelihez.

2024. okt. 15.
📸 10 fotó
kollaboratív robot munka közben

Kutatók Éjszakája

Idén is nagy sikerrel rendezték meg szeptember utolsó péntekén a Kutatók Éjszakáját. A Debreceni Egyetem Szolnok Campusán ezúttal is bemutatkozott és népszerűsítette a szakképzést a Szolnoki Szakképzési Centrum.

2024. okt. 3.


KIMIKK

    • SZC logo fehér
    • Szolnoki Szakképzési Centrum

      5000 Szolnok Baross utca 37/A

    • Telefon: +36 (56) 500-400

      E-mail: centrum@szolmusz.hu

      OM azonosító: 203056

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001300/2015 , B/2020/000028 Engedélyszám: E/2020/2000081


    2024Szolnoki Szakképzési Centrum