Ugrás a fő tartalomra

5000 Szolnok Baross utca 37/A


+36 (56) 500-400

Hírek


2023. máj. 26.

  BEIRATKOZÁS középfokú szakképző intézménybe a 2023/2024. tanévre

  TEENDŐK: beiratkozás előtt, beiratkozás napjain, beiratkozás után

  BEIRATKOZÁS középfokú szakképző intézménybe a 2023/2024. tanévre

  A KRÉTA elektronikus ügyintézési útmutató itt érhető el: 📁 LETÖLTÉS

     1. TEENDŐK A BEIRATKOZÁS ELŐTTI IDŐSZAKBAN

  A KÖZÉPFOKÚ SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNY TEENDŐI

   • A KIFIR-ből kapott – a https://kifir2.kir.hu/eredmeny oldalon az intézményi belépés után a "Teljes végeredmény letöltése excelben" – lista alapján a felvett tanulók adatait a középfokú intézmények betöltik a KRÉTA rendszerbe június 1-től június 9-ig.
   • Az importálás az intézményi KRÉTA rendszer 2023/2024. tanév felületén érhető el, a bal felső sarokban található tanévválasztási funkció használatát követően.
   • A fellebbezés után felvett, illetve a pótfelvételi eljárás során felvételt nyert tanulók adatait az iskola módosítja a felületen, a teljesen új – a KIFIR-ből kiexportált listában egyáltalán nem szereplő – tanulók adatait nem lehet rögzíteni a KRÉTA beiskolázás rendszerében.
   • A szakképző intézménynek ellenőrizni szükséges, hogy az e-Ügyintézés oldalán a „Beállítások - Intézmény” menüpontban az „Intézményi adatok” felületen „Az intézmény középfokú köznevelési/szakképzési feladatot lát el” jelölés beállításra került. (Csak ebben az esetben tudja fogadni az intézmény az online módon, előzetesen beküldött adatokat.)
   • A középfokú intézmények a beiratkozás napjáig az e-Ügyintézés oldaláról a beérkezett BKI ügyekből szükség szerint kinyomtathatják a tanulók beiratkozási adatlapját, dokumentumait.

  A SZÜLŐ TEENDŐI

   • Az e-Ügyintézés felületén június 14. és 2023. június 21. közötti időszakban a szülőknek/törvényes képviselőknek lehetősége lesz, hogy gyermekeik adatait előzetesen, online módon beküldjék a szakképző intézménybe a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével.
    • A szülők/törvényes képviselők csak azon középfokú intézményben találják meg gyermekük adatait, ahová a gyermek felvételt nyert.
    • A beiratkozáskor történő személyes megjelenéskor az eredeti, aláírt példányokat a szülő/törvényes képviselő magával tudja vinni a középfokú szakképző intézménybe.

     2. TEENDŐK A BEIRATKOZÁS NAPJAI

  A tanév rendjéről szóló 22/2022. (VII. 29.) BM rendelet 2. sz. mellékletének 34. pontja és a 2019. évi LXXX. törvény 34. § (2) bekezdése értelmében a 2023/2024. tanévre a középfokú iskolákba történő beiratkozás dátuma: 2023. június 21-23. (szerda – péntek).

  A szülők/törvényes képviselők az intézmény honlapján tájékozódhatnak a pontos időpontról, feltételekről, lehetőségekről.

  A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 45/A. §-a leírja, hogy a középfokú iskolába történő beiratkozáskor be kell mutatni a személyazonosító igazolványt, valamint az általános iskolai tanulmányok befejezését igazoló bizonyítványt.

  A rendeletben meghatározott feladat csak személyes megjelenéssel teljesíthető, ezért a középfokú iskolába történő beiratkozáskor az iskolában a SZEMÉLYES MEGJELENÉS KÖTELEZŐ!

  A KÖZÉPFOKÚ SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNY TEENDŐI

   • A beiratkozás informatikai támogatása
    A szakképző intézmény megteheti, hogy a beiratkozást végző kollégák részére számítógépet biztosít, amelynek segítségével a szülők/törvényes képviselők személyes megjelenésekor helyben, azonnal kezelni tudják az adatokat az alábbi módon:
   • Online beküldött adatok az intézményi KRÉTA felületre történő átküldése
    Amely gyermek adatait online módon küldte be a szülő/törvényes képviselő, az adatokat a középfokú intézmény keresse meg az intézményi KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén, és ott a Döntés generálása menüpontban kattintson a „Tudomásul veszem” lehetőségre. Ekkor a tanuló adatai átkerülnek az intézmény KRÉTA rendszerébe (a KIFIR rendszerből importált adatok felületére), és a szülő/törvényes képviselő is kap egy visszajelzést a beiratkozás tényének tudomásul vételéről.
   • Adatok pontosítása, módosítása
    A szakképző intézmény az eredeti dokumentumok alapján ellenőrzi az e-Ügyintézés felületéről beküldött adatokat, szükség esetén módosítja azokat a KRÉTA felületén. A módosításokat a szülő/törvényes képviselő a kinyomtatott beiratkozási adatlapokon átvezeti és szignózza.
   • Beiratkozási adatok rögzítése kizárólag személyes megjelenéskor
    Abban az esetben, ha a szülő/törvényes képviselő online módon, előzetesen nem küldte be gyermeke adatait, hanem a személyes beiratkozáskor kívánja azokat megadni, akkor a beiratkozásnál jelen lévő oktató/pedagógus/alkalmazott a KRÉTA rendszerben megkeresi – a KIFIR rendszerből áttöltött adatok alapján – a tanuló adatlapját, és a hiányzó adatokat a nyomtatott adatlapon kitöltött adatoknak megfelelően kézzel felviszi a rendszerbe.

     3. TEENDŐK A BEIRATKOZÁS UTÁN

  A KÖZÉPFOKÚ SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNY TEENDŐI

   • A beiratkozott tanulókat a középfokú iskola a KRÉTA rendszerben a 2023/2024. tanév felületén osztályba sorolja.

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Tanévbúcsúztató csoportos éneklés

  White party a Siposban

  Különleges módon búcsúztatták a tanévet a Szolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégiumban.

  2024. jún. 14.
  Sajtótájékoztatót tart az iskola vezetősége

  Ingyenes képzések a Klapkában

  A Jászberényben nyáron, illetve az ősszel, a felnőttképzés és -oktatás keretében induló, indítandó, térítésmentes képzésekről és azok jelentőségéről, valamint egy új tanműhely megépítéséről sajtótájékoztatón számolt be a Szolnoki SZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola vezetése.

  2024. jún. 14.
  Kémiai kísérleteket végző diákok

  Nyári táborok

  A nyári táborokról közölt terjedelmes körképet az Új Néplap és hírportálja, a szoljon.hu.

  2024. jún. 14.


  KIMIKK

   • SZC logo fehér
   • Szolnoki Szakképzési Centrum

    5000 Szolnok Baross utca 37/A

   • Telefon: +36 (56) 500-400

    E-mail: centrum@szolmusz.hu

    OM azonosító: 203056

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001300/2015 , B/2020/000028 Engedélyszám: E/2020/2000081


   2024Szolnoki Szakképzési Centrum