Ugrás a fő tartalomra

5000 Szolnok Baross utca 37/A


+36 (56) 500-400

Hírek


2022. jan. 5.
SZC
  • #keró
  • #klapka

Kiváló eredményekkel tértek haza diákjaink az Illéssy Gasztro Kupáról

A Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola, valamint a Szolnoki SZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola tanulói remekül szerepeltek a 2021. december 4-én, Kisújszálláson megrendezett IX. Illéssy Gasztro Kupán.

Kiváló eredményekkel tértek haza diákjaink az Illéssy Gasztro Kupáról

A Szolnoki Szakképzési Centrum két intézményének – a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola, valamint a jászberényi Klapka György Technikum és Szakképző Iskola – tanulói is részt vettek a december elején kilencedik alkalommal megrendezett kisújszállási Illéssy Gasztro Kupán. Sőt, nem csak hogy részt vettek a seregszemlén, hanem remek eredményekkel térhettek haza!

A Szol­noki SZC Kereskedelmi és Ven­déglátóipari Technikum és Szakképző Iskola több diákja is aranyérmet szerzett. Barna Zsuzsanna és Rátfai Csaba például a pincérek versenyében győzött, Farkas Sándor és Varga Ákos készítette fel őket a megméretésre.

– Egy év kihagyás után – nagy örömünkre – ismét eljutottak diákjaink a Kisújszállási Illéssy Gasztro Kupára – hangsúlyozta Földváriné Sugár Ildikó tagintézmény-vezető. – Több szakmában is jeles eredményeket értek el a fiatalok, akikre nagyon büszkék vagyunk. Pincértanulóinknak meghatározták, hogy valamilyen évforduló jegyében kell az asztalokat feldíszíteni. Diákjaink a Macskafogó című rajzfilm bemutatójának harmincötödik évfordulója alkalmából készítették el a díszterítésüket és az állófogadást. Ezüstérmet vehetett át Far­kasinszki Csanád és Vágány Bernadett cukrásztanuló – felkészítő oktatójuk Jegesi Jácint volt. Szintén ezüstérmes lett Komáromi Andrea és Mi­heller Kitti Vivien eladótanuló is – a párost Pakai Katalin mentorálta. 

Az iskola egy bronzéremmel is gazdagodhatott, amit Kállai Zsolt szakácstanuló kapott munkájáért. Az ő felkészítő oktatója Ferenczi Miklós volt.

– A cukrásztanulóknak előre kellett dolgozniuk, hiszen karácsonyi hangulatot idéző bejgliket és dísztortákat, valamint aprósüteményeket készíthettek – taglalta a tagintézmény-vezető. – A szakácsok kaptak egy meghatározott nyersanyagkosarat, ebből kellett két óra leforgása alatt elkészíteni az ételt. Nagyon büszkék lehetünk tanáraink és diákjaink munkáira!

A Szolnoki SZC jászberényi Klapka György Technikum és Szakképző Iskolájának eredményeire sem lehet panasz. Kiváló munkájáért első helyezést ért el és különdíjat vehetett át Loór Alexandra és Szabó Dorina. Az eladótanulókat Molnár Ágnes és Feketéné Szöllősi Zsuzsanna készítette fel. Harmadik lett Elek Dániel Tamás cukrásztanuló is (felkészítő oktató: Bódiné Bagi Éva). Oklevélben részesült Kulics Viktor Gábor szakácstanuló (felkészítő oktató: Szabó István séf). A versenyen indult, ám nem ért el helyezést: Domokos Norbert cukrász- és Banya Alexandra szakácstanuló.

Megosztás

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Látogató 4 divatrajzot néz meg

Kreatív divatrajz kiállítás

A Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola ebben a tanévben is meghirdette „Tervezd meg álmaid ruháját!” címmel divatrajz pályázatát.

2024. ápr. 17.
Zárókép a videóból

Költészet napi kulturklip

A Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola oktatója, Tar Sándor vezetésével és sok-sok alkotó közreműködésével, szereplésével elkészült egy újabb költészet napi kultúrklip „Örül Horger Antal úr?” címmel.

2024. ápr. 11.
Szalay Ferenc átadja az oklevelet

Két diákunk is kiérdemelte Szolnok Város Ifjúsági Díját

Szolnok Város 2024. évi ifjúsági díjazottjai közül Petrován Edina, a Szolnoki SZC Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum és Szakképző Iskola diákja Erasmus programon való részvétele miatt nem tudta átvenni az elismerést a március 15-i ünnepségen.

2024. ápr. 10.


KIMIKK

    • SZC logo fehér
    • Szolnoki Szakképzési Centrum

      5000 Szolnok Baross utca 37/A

    • Telefon: +36 (56) 500-400

      E-mail: centrum@szolmusz.hu

      OM azonosító: 203056

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001300/2015 , B/2020/000028 Engedélyszám: E/2020/2000081


    2024Szolnoki Szakképzési Centrum