Hírek
SZC
- #keró
- #klapka
Kiváló eredményekkel tértek haza diákjaink az Illéssy Gasztro Kupáról
A Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola, valamint a Szolnoki SZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola tanulói remekül szerepeltek a 2021. december 4-én, Kisújszálláson megrendezett IX. Illéssy Gasztro Kupán.

A Szolnoki Szakképzési Centrum két intézményének – a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola, valamint a jászberényi Klapka György Technikum és Szakképző Iskola – tanulói is részt vettek a december elején kilencedik alkalommal megrendezett kisújszállási Illéssy Gasztro Kupán. Sőt, nem csak hogy részt vettek a seregszemlén, hanem remek eredményekkel térhettek haza!
A Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola több diákja is aranyérmet szerzett. Barna Zsuzsanna és Rátfai Csaba például a pincérek versenyében győzött, Farkas Sándor és Varga Ákos készítette fel őket a megméretésre.
– Egy év kihagyás után – nagy örömünkre – ismét eljutottak diákjaink a Kisújszállási Illéssy Gasztro Kupára – hangsúlyozta Földváriné Sugár Ildikó tagintézmény-vezető. – Több szakmában is jeles eredményeket értek el a fiatalok, akikre nagyon büszkék vagyunk. Pincértanulóinknak meghatározták, hogy valamilyen évforduló jegyében kell az asztalokat feldíszíteni. Diákjaink a Macskafogó című rajzfilm bemutatójának harmincötödik évfordulója alkalmából készítették el a díszterítésüket és az állófogadást. Ezüstérmet vehetett át Farkasinszki Csanád és Vágány Bernadett cukrásztanuló – felkészítő oktatójuk Jegesi Jácint volt. Szintén ezüstérmes lett Komáromi Andrea és Miheller Kitti Vivien eladótanuló is – a párost Pakai Katalin mentorálta.
Az iskola egy bronzéremmel is gazdagodhatott, amit Kállai Zsolt szakácstanuló kapott munkájáért. Az ő felkészítő oktatója Ferenczi Miklós volt.
– A cukrásztanulóknak előre kellett dolgozniuk, hiszen karácsonyi hangulatot idéző bejgliket és dísztortákat, valamint aprósüteményeket készíthettek – taglalta a tagintézmény-vezető. – A szakácsok kaptak egy meghatározott nyersanyagkosarat, ebből kellett két óra leforgása alatt elkészíteni az ételt. Nagyon büszkék lehetünk tanáraink és diákjaink munkáira!
A Szolnoki SZC jászberényi Klapka György Technikum és Szakképző Iskolájának eredményeire sem lehet panasz. Kiváló munkájáért első helyezést ért el és különdíjat vehetett át Loór Alexandra és Szabó Dorina. Az eladótanulókat Molnár Ágnes és Feketéné Szöllősi Zsuzsanna készítette fel. Harmadik lett Elek Dániel Tamás cukrásztanuló is (felkészítő oktató: Bódiné Bagi Éva). Oklevélben részesült Kulics Viktor Gábor szakácstanuló (felkészítő oktató: Szabó István séf). A versenyen indult, ám nem ért el helyezést: Domokos Norbert cukrász- és Banya Alexandra szakácstanuló.
KAPCSOLÓDÓ HÍREK

A Szolnoki Szakképzési Centrum számos diákolimpiai bajnokot adott a városnak
Diákolimpiai bajnokokat, felkészítőket, testnevelőket és iskolákat egyaránt köszöntöttek azon az ünnepségen, amelyet 2025. március 4-én tartottak a Városháza Hubay Ferenc Dísztermében.

Szakmák Színpada
Nagy sikert aratott a Szakmák Színpada elnevezésű programsorozat első rendezvénye, előadása, melyen dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár Igazgatóságának tagja
📸 28 fotó