Szolnoki Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2022. jan. 5.


SZC

  Kiváló eredményekkel tértek haza diákjaink az Illéssy Gasztro Kupáról

  A Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola, valamint a Szolnoki SZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola tanulói remekül szerepeltek a 2021. december 4-én, Kisújszálláson megrendezett IX. Illéssy Gasztro Kupán.

  Kiváló eredményekkel tértek haza diákjaink az Illéssy Gasztro Kupáról

  A Szolnoki Szakképzési Centrum két intézményének – a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola, valamint a jászberényi Klapka György Technikum és Szakképző Iskola – tanulói is részt vettek a december elején kilencedik alkalommal megrendezett kisújszállási Illéssy Gasztro Kupán. Sőt, nem csak hogy részt vettek a seregszemlén, hanem remek eredményekkel térhettek haza!

  A Szol­noki SZC Kereskedelmi és Ven­déglátóipari Technikum és Szakképző Iskola több diákja is aranyérmet szerzett. Barna Zsuzsanna és Rátfai Csaba például a pincérek versenyében győzött, Farkas Sándor és Varga Ákos készítette fel őket a megméretésre.

  – Egy év kihagyás után – nagy örömünkre – ismét eljutottak diákjaink a Kisújszállási Illéssy Gasztro Kupára – hangsúlyozta Földváriné Sugár Ildikó tagintézmény-vezető. – Több szakmában is jeles eredményeket értek el a fiatalok, akikre nagyon büszkék vagyunk. Pincértanulóinknak meghatározták, hogy valamilyen évforduló jegyében kell az asztalokat feldíszíteni. Diákjaink a Macskafogó című rajzfilm bemutatójának harmincötödik évfordulója alkalmából készítették el a díszterítésüket és az állófogadást. Ezüstérmet vehetett át Far­kasinszki Csanád és Vágány Bernadett cukrásztanuló – felkészítő oktatójuk Jegesi Jácint volt. Szintén ezüstérmes lett Komáromi Andrea és Mi­heller Kitti Vivien eladótanuló is – a párost Pakai Katalin mentorálta. 

  Az iskola egy bronzéremmel is gazdagodhatott, amit Kállai Zsolt szakácstanuló kapott munkájáért. Az ő felkészítő oktatója Ferenczi Miklós volt.

  – A cukrásztanulóknak előre kellett dolgozniuk, hiszen karácsonyi hangulatot idéző bejgliket és dísztortákat, valamint aprósüteményeket készíthettek – taglalta a tagintézmény-vezető. – A szakácsok kaptak egy meghatározott nyersanyagkosarat, ebből kellett két óra leforgása alatt elkészíteni az ételt. Nagyon büszkék lehetünk tanáraink és diákjaink munkáira!

  A Szolnoki SZC jászberényi Klapka György Technikum és Szakképző Iskolájának eredményeire sem lehet panasz. Kiváló munkájáért első helyezést ért el és különdíjat vehetett át Loór Alexandra és Szabó Dorina. Az eladótanulókat Molnár Ágnes és Feketéné Szöllősi Zsuzsanna készítette fel. Harmadik lett Elek Dániel Tamás cukrásztanuló is (felkészítő oktató: Bódiné Bagi Éva). Oklevélben részesült Kulics Viktor Gábor szakácstanuló (felkészítő oktató: Szabó István séf). A versenyen indult, ám nem ért el helyezést: Domokos Norbert cukrász- és Banya Alexandra szakácstanuló.

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Erasmus és szakmai gyakorlat Észak-Olaszországban

  Erasmus és szakmai gyakorlat Észak-Olaszországban

  A Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola Szépészet ágazatának fodrász és kozmetikus technikus tanulói az ERASMUS+ Mobilitás pályázat keretében 3 hetes szakmai gyakorlaton vehettek részt.

  2021. nov. 23.


  SZC

  Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott életmentő oktatónk

  Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott életmentő oktatónk

  Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Trencsényi Tamást, a Szolnoki SZC Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium életmentő testnevelő tanára.

  2021. nov. 23.


  SZC

  Most Te lépsz! – Dr. Ondok László Gyermek- és Ifjúsági Sakktorna

  Most Te lépsz! – Dr. Ondok László Gyermek- és Ifjúsági Sakktorna

  Hagyományteremtő szándékkal – amatőr gyermek- és ifjúsági sakkversenyt hirdettünk egyéni versenyzők számára Dr. Ondok László elhunyt kollégánk, szolnoki gyermeksakkedző emléke előtt tisztelegve. A verseny célja a sakk sportág népszerűsítése, továbbá versenyzési lehetőség biztosítása volt.

  2021. nov. 23.


  SZC

  Széchenyi 2020