Szolnoki Szakképzési Centrum

SZC logo
 • Intézményeink
 • Hírek
 • Galéria
 • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Hírek


2021. dec. 6.


SZC

  A „Kedvenc Városom Szolnok”

  A „Kedvenc Városom Szolnok” elnevezésű vetélkedő döntőjét rendezték meg a Verseghy Ferenc Könyvtárban. A döntőbe jutott öt szolnoki iskola egyike a Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola volt.

  A „Kedvenc Városom Szolnok”

  A városban élő fiatalok kezdeményezésére kétévente rendezik meg a „Kedvenc Városom Szolnok” elnevezésű vetélkedőt, mellyel a fiatalok Szolnokhoz kötődésének erősítését, a lokálpatriotizmusra nevelést szeretnék elérni a szervezők. A Verseghy Ferenc Könyvtárban  tartották a döntőt.

  A 2013-as Diákközgyűlésen a városban élő fiatalok megfogalmazták igényüket egy helytörténeti vetélkedőre, melynek folytatásaként a Város Ifjúsági Koncepciójában és annak Cselekvési Tervében is célul tűzték ki a „Kedvenc Városom Szolnok” elnevezésű verseny két évenkénti megszervezését. A megmérettetés célja a  fiatalok Szolnokhoz kötődésének erősítése, és a  lokálpatriotizmusra nevelés. Az első helytörténeti versenyt 2015-ben rendezték meg először, tegnap pedig már a negyediket tartották. A XXI. századi, infokommunikációs eszközök és internetes közösségi oldalak beépítésével megvalósuló színes, interaktív Szolnok-történeti versenyt neves zsűri értékelte.  2015. 2017. és 2019. után 2021. telén is megszervezte Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény közreműködésével a Kedvenc Városom Szolnok Vetélkedőt, melynek döntőjébe – a két előfeladatot követően – 5 középiskolás csapat jutott be (egy csapat 5 fős). Egy iskolából több csapat is nevezhetett. A döntőben résztvevő iskolák: Szolnoki Széchenyi István Gimnázium és Művészetoktatási Szakgimnázium (2 csapattal), a Varga Katalin Gimnázium (1 csapattal), a Szolnok Városi Tehetséggondozó Szakkollégium Gyermekvárosi Úti Tagintézménye (1 csapattal) és a Szolnoki Szakképzési Centrum Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola (1 csapat).

  A Szolnok Tv riportját itt nézheti meg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Erasmus és szakmai gyakorlat Észak-Olaszországban

  Erasmus és szakmai gyakorlat Észak-Olaszországban

  A Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola Szépészet ágazatának fodrász és kozmetikus technikus tanulói az ERASMUS+ Mobilitás pályázat keretében 3 hetes szakmai gyakorlaton vehettek részt.

  2021. nov. 23.


  SZC

  Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott életmentő oktatónk

  Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott életmentő oktatónk

  Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Trencsényi Tamást, a Szolnoki SZC Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium életmentő testnevelő tanára.

  2021. nov. 23.


  SZC

  Most Te lépsz! – Dr. Ondok László Gyermek- és Ifjúsági Sakktorna

  Most Te lépsz! – Dr. Ondok László Gyermek- és Ifjúsági Sakktorna

  Hagyományteremtő szándékkal – amatőr gyermek- és ifjúsági sakkversenyt hirdettünk egyéni versenyzők számára Dr. Ondok László elhunyt kollégánk, szolnoki gyermeksakkedző emléke előtt tisztelegve. A verseny célja a sakk sportág népszerűsítése, továbbá versenyzési lehetőség biztosítása volt.

  2021. nov. 23.


  SZC

  Széchenyi 2020