Ugrás a fő tartalomra

5000 Szolnok Baross utca 37/A


+36 (56) 500-400

Hírek


2021. dec. 6.
SZC

    A „Kedvenc Városom Szolnok”

    A „Kedvenc Városom Szolnok” elnevezésű vetélkedő döntőjét rendezték meg a Verseghy Ferenc Könyvtárban. A döntőbe jutott öt szolnoki iskola egyike a Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola volt.

    A „Kedvenc Városom Szolnok”

    A városban élő fiatalok kezdeményezésére kétévente rendezik meg a „Kedvenc Városom Szolnok” elnevezésű vetélkedőt, mellyel a fiatalok Szolnokhoz kötődésének erősítését, a lokálpatriotizmusra nevelést szeretnék elérni a szervezők. A Verseghy Ferenc Könyvtárban  tartották a döntőt.

    A 2013-as Diákközgyűlésen a városban élő fiatalok megfogalmazták igényüket egy helytörténeti vetélkedőre, melynek folytatásaként a Város Ifjúsági Koncepciójában és annak Cselekvési Tervében is célul tűzték ki a „Kedvenc Városom Szolnok” elnevezésű verseny két évenkénti megszervezését. A megmérettetés célja a  fiatalok Szolnokhoz kötődésének erősítése, és a  lokálpatriotizmusra nevelés. Az első helytörténeti versenyt 2015-ben rendezték meg először, tegnap pedig már a negyediket tartották. A XXI. századi, infokommunikációs eszközök és internetes közösségi oldalak beépítésével megvalósuló színes, interaktív Szolnok-történeti versenyt neves zsűri értékelte.  2015. 2017. és 2019. után 2021. telén is megszervezte Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény közreműködésével a Kedvenc Városom Szolnok Vetélkedőt, melynek döntőjébe – a két előfeladatot követően – 5 középiskolás csapat jutott be (egy csapat 5 fős). Egy iskolából több csapat is nevezhetett. A döntőben résztvevő iskolák: Szolnoki Széchenyi István Gimnázium és Művészetoktatási Szakgimnázium (2 csapattal), a Varga Katalin Gimnázium (1 csapattal), a Szolnok Városi Tehetséggondozó Szakkollégium Gyermekvárosi Úti Tagintézménye (1 csapattal) és a Szolnoki Szakképzési Centrum Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola (1 csapat).

    A Szolnok Tv riportját itt nézheti meg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Tűzoltó bemutató a diákoknak

    Szakmai kihívás napja a Kreatívban

    Ebben a tanévben is megrendezte a Szakmai kihívás napját a Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola elsősorban a Rendészet és közszolgálat ágazatban tanulóknak, de a többi ágazatban tanuló diákok is összemérhették tudásukat.

    2024. ápr. 19.
    Időkapszulát helyeznek el a vendégek

    Letették a Jendrassik új tanműhelyének alapkövét

    Letették az alapkövét a Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum új tanműhelyének, mely a jelenlegi tanműhely-épülethez történő csatlakozással, a tanműhely és a tornacsarnok közötti nyaktag területének beépítésével valósul meg több, mint 700 m2-en.

    2024. ápr. 18.
    21. századi szakképzőiépző intézményfejlesztési program alapkőletételi ünnepség

    21. századi szakképzőiépző intézményfejlesztési program alapkőletételi ünnepség

    Letették az alapkövét a Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum új tanműhelyének.

    2024. ápr. 18.
    📸 50 fotó


    KIMIKK

      • SZC logo fehér
      • Szolnoki Szakképzési Centrum

        5000 Szolnok Baross utca 37/A

      • Telefon: +36 (56) 500-400

        E-mail: centrum@szolmusz.hu

        OM azonosító: 203056

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001300/2015 , B/2020/000028 Engedélyszám: E/2020/2000081


      2024Szolnoki Szakképzési Centrum