TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 „Tehetséghidak

Program” kiemelt projekt keretében megvalósuló „Gazdagító Programpárok II.”

A pályázat célja a tehetséggondozás, a tudásszint növelése a szaktárgyi versenyekre történő felkészülés, a tanulók kreativitásának fejlesztése.

Iskolánk 1997-ben indította a bőrdíszműves szakképzést. Kezdetektől fogva az a hagyomány, hogy az elméleti és a gyakorlati órákon is jól teljesítő, kiemelkedő, tehetséges tanulókat a Szakma Kiváló Tanulója Versenyre nevezzük.

Az intenzív felkészítés az utolsó tanévben fokozódik, amikor a kötelező tanítási órákon túl egyéni, vagy kiscsoportos foglalkozásokat szervezünk annak érdekében, hogy tanulóink minél eredményesebben szerepeljenek a tanulmányi versenyen. Itt kapcsolódik pályázatunk a tehetséggondozó programunkhoz, hisz az a cél, hogy olyan tudást adjunk diákjainknak, amivel segítjük őket a lehető legjobb eredmény elérésében a megmérettetésen.

A pályázat lehetőséget ad 7 végzős és 3 tízedikes diáknak tudásszintjük növeléséhez, akik közül kerülnek ki az idei és a következő tanév versenyzői.

A gazdagító programpár a bőrdíszműiparban alkalmazott díszítési eljárásokat dolgozza fel. Tanórán kívüli foglalkozásokon elméletben foglalkozunk a díszítési technikákkal, terveket készítünk, és tömbösített tanműhelyi foglalkozásokon valósítjuk meg azokat. Gyakorlati oktatónak Horváth Tibort Bőrműves Népi Iparművészt, a Népművészet Mesterét kértük fel a még jobb eredmények elérése érdekében.

Czere Edit tanárnő