Perecsény

2011.11.26 – Kulturális és szakmai együttműködés határon innen és túl

Együttműködési megállapodást írt alá Perecseny Város Gimnáziuma valamint a Damjanich János Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium november 26-án, Martfűn.
Városunk és a kárpátaljai település ez év májusában indult testvérvárosi kapcsolatának továbbfejlesztéseként kerül sor a középiskolák közötti együttműködés kiépítése, közös programok szervezésére. Az együttműködés keretében a két oktatási intézmény diákjai és pedagógusai kirándulásokon fedezhetik fel közös kulturális értékeinket, szakmai tapasztalatokat cserélhetnek.
Ez alkalommal ötfős delegáció érkezett az ukrajnai, Martfűhöz hasonló adottságokkal rendelkező kisváros középfokú oktatási intézményéből, hogy városunkkal és a martfűi középiskolával ismerkedjen.


Az együttműködési megállapodást Opalenyk Zhanna, Perecsény Város Gimnáziumának vezetője, valamint Molnár Aranka, a Damjanich János Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium igazgatója szentesítette kézjegyével.


A két, nagy hagyományokkal rendelkező oktatási intézmény együttműködése számos diák és pedagógus számára nyitja meg a kölcsönös látogatások, új baráti kapcsolatok létesítésének lehetőségét.