Diáknap 2021.

Ebben a tanévben is rendezünk diáknapot. Nem maradhat el a sport, a vetélkedés, a humor, az iskolatörténet, a fotózás, az üzenetküldés és a főzőverseny sem. Ugyan nem lesz hangos a sportpálya és az iskolakert, de a rendezvényünk minden programja egy közösségben: a Dami Diáknap Classroomjában megvalósul.

Kedves Diákok!
Főzhettek, sportolhattok, rajzolhattok, játszhattok időre szabadulószobában, felkereshetitek az iskola rejtett zugait, dolgozhattok egyénileg, csoportban, osztályonként. Osztályfőnökeitek részletes tájékoztatást adnak április 9-én 8:30-kor az osztály tantermetekben. Ekkor beszélhetitek meg az együttműködés formáit! Kérünk benneteket, hogy a megoldásokat a feladat kiírásoknak megfelelően küldjétek vissza, a feladatoknál jelöltük, hogy milyen formában várjuk a válaszokat! ÉS….. A tanároknak is lesz feladat, erről majd a megvalósítás után számolunk be!!!!
A diáknap teljesítményéért jár a díjazás is, szeretnénk nagyon sok igazgatói dicséretek kiosztani, a DÖK ajándéktárgyai és A Martfűi Középiskoláért Alapítvány felajánlásai is gazdára találnak. Az egyéni munkákat, csoportban végzett tevékenységeket és az osztályproduktumokat is jutalmazzuk. Várjuk a legsportosabb osztályt, a legjobb szakácsokat, festőművészeket és minden leget is!!! Az értékelések április 12-e után történnek meg, a díjak reméljük személyes jelenléttel 19-e után kerülnek átadásra!

Indul a Diáknap!

A feladatokról röviden

1.Mi is voltunk gyerekek
Találjátok ki látható a képen az iskolánk dolgozói közül! (Osztályfeladat)

2. Szabadulj ki a Damiból!
Az iskolánkhoz kapcsolódó feladatokat megoldva szabadulj ki a labirintusból! (Csoportfeladat)

3. Korhű ruhák Damis szemmel!
Készíts saját fantáziádat bevetve barokk, rokokó, reneszánsz, vagy napjaink korát reprezentáló öltözéket bármely rajzeszköz technika felhasználásával színes, vagy fekete rajzot! Munkáitokat egyénileg küldjétek be! (Egyéni feladat)
FELHÍVÁS!!

4. Puzzle
Indítsd el a megadott linken a puzzle-t és rakd ki! Légy gyors, mert időre megy az egyéni játék!

5. Dami kollázs!
Az osztály tagjai fogjanak egy betűt, vagy egy szótagot a „Dami Diáknap 2021 Martfű!” szövegből és szelfit készítve a teljes szöveget rakjátok össze egy kollázsba!

6. Főzzünk valami „magyarosat”!
Főzzetek valami igazán magyaros ételt! Készítsetek fotókat a munkafolyamatról és az elkészült ételről! A maximum öt fotóból álló fotósorozatot küldjétek be! (Osztályfeladat)
FELHÍVÁS!!

7. A láb mindig kéznél van!
Húzz fel az egyik lábadra egy zoknit anélkül, hogy a kezeddel segítenél. Készíts videót és küld be! (Egyéni feladat)

8. Iskolatörténeti totó!
Ismeritek iskolán történetét? Töltsétek ki az iskolatörténeti totót osztályonként!

9. Wordwall
Dami memó: Memória játékban találd meg az iskola zugait! (egyéni)
Találd meg: Találd meg a műszaki kabinet játékait! (Egyéni feladat)

10. Reklámok világa
Nézzétek meg figyelmesen a reklámokat és válaszoljatok a feltett kérdésekre! (Osztályfeladat)

Hajrá Damisok!