Oldal kiválasztása

Sajtóközlemények

Médiamegjelenések

Meghívók, plakátok

Sajtóközlemények

Médiamegjelenések

Eszközátadó rendezvény

Számítógépeket, drónokat, 3D nyomtatót, kerékpárokat, szkanderasztalt valamint az oktatást-, illetve kikapcsolódást szolgáló további eszközöket szerzett be pályázati forrásból a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum. A tagintézményekbe kerülő eszközök együttes értéke eléri a 80 millió forintot.

Szolnok Tv-s beszámoló 17 perc 20 másodperctől az Aktuálisban.

DKA labor átadó rendezvény

Robotok vágták át a nemzeti színű szalagot délelőtt a digitális Közösségi alkotóműhely megnyitó ünnepségén. A Szolnoki Szakképzési Centrum egyelőre bérli azt az ingatlant, melyet 20 millió forint értékű tanulást segítő eszközparkkal szereltek fel. A projekt a korai iskolaelhagyás elleni küzdelem részét képezi.

Szolnok Tv-s beszámoló 4 perc 59 másodperctől az Aktuálisban.

A Szolnoki Szakképzési Centrum jászberényi Klapka György Szakgimnázium és Szakközépiskolája 2019. november 28-án adta át, ideiglenes környezetben bemutatott új digitális alkotóműhelyét, ahol a robot technika, a 3d nyomtatás, vagy a fém megmunkálás alapjait lehet kipróbálni digitális eszközös segítségével. A project célja a korai iskola elhagyás csökkentése és az alapképességek fejlesztése.

A Jászság Híradója 4 perc 30mp-től 7 perc 50mp-ig számolt be a jászberényi DKA labor átadásáról.

A Jászság legkorszerűbb szakképzője

Január 28-án országgyűlési képviselői és kancellári látogatás keretében mutatta be Tamás Zoltán igazgató a Klapka György Szakgimnázium és Szakközépiskola újonnan kibővített Kossuth úti épületét.

Hicsó György a Szolnoki Szakképzési Centrum kancellárja, valamint Pócs János a Jászság országgyűlési képviselője megtekintették az épületet, amely a 320 millió forintos kormányhitellel megvalósult beruházással és az utóbbi évek fejlesztésének eredményeképpen a Jászság legkorszerűbb, legsokoldalúbb szakképzési intézményévé vált. A fejlesztés keretében az iskola Kossuth úti épületét bővítették egy kétszintes új szárnnyal. Az új, összesen bruttó 600 négyzetméter épületrész a földszinten magában foglal egy cukrászműhelyt és egy autószerelő tanműhelyt, az emeleten három kisebb méretű szaktantermet, labort, valamint egy 100 négyzetméteres pályaorientációs tantermet, illetve a kiszolgáló helyiségeket. A tantermi berendezéseket, eszközöket a centrum vállalta magára.

Meghívók, plakátok

Szolmusz | Szolnoki Szakképzési Centrum