Oldal kiválasztása

Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Épületein

KEHOP-5.2.11-16-2016-00053

A Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum az Európai Unió támogatásával megvalósuló Széchenyi 2020 Program keretében “Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek” című pályázati felhívásra benyújtott “Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Épületein” című pályázata vissza nem térítendő támogatást nyert A támogatás mértéke az elszámolható összköltség 100 % – a, amely 110 000 612,- Forint.

A KEHOP-5.2.11-16-00053 kódszámú projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Kohéziós Alap finanszírozásával fog megvalósulni 2017.03.01 – 2017.12.31. között.

A fejlesztéssel érintett ingatlan (megvalósítási helyszín):

  • Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum (5000 Szolnok, Béla Király utca 4.)
  • Szolnoki Szolgáltatási SZC Ruhaipari Középiskolája, Általános Iskolája és Kollégiuma (5000 Szolnok, Áchim András utca 12-14.)
  • Szolnoki Szolgáltatási SZC Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Idegenforgalmi Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolája (5000 Szolnok, Baross utca 43.)
  • Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája (5000 Szolnok, Károly Róbert út 2.)

A projekt műszaki tartalma:

A 21. század egyik legégetőbb problémája a globálisan egyre inkább növekvő tendenciát mutató energiaigény kielégítése. Az egyik legfontosabb feladat napjainkban ily módon a stratégiák és rendszerek fejlesztése az ökológiai szemléletek figyelembevételével történő energiaszolgáltatás megteremtéséhez. Az épületekre 714 db 260 W teljesítményű napelemből álló napelemes rendszer kerül telepítésre. A napelemes rendszer arab invertereken keresztül kerülnek hálózatra csatlakoztatásra. A panelek rögzítése alumínium sínnel történik, mely biztosítja a hosszú és tartós élettartamot. A lapostetős tetőfelületekre az elhelyezés betongúlákkal történik, melyre kerül a rögzítő sín és lefogató lapokkal a panelek pontos pozícionálása. A napelemes rendszerek esetében az inverter mindkét oldalán túlfeszültség védőt kell kiépíteni, mely védi a berendezést a túlfeszültség és a közeli villámcsapás okozta behatásoktól. A panelokat tartó fémszerkezet összekötése és bekötése az inverter földelő kapcsába biztosítja az épület EPH csomópontján keresztül a rendszer földpotenciáljának biztosítását.

Projekttel kapcsolatos további információk:

Kalmár Andrea projektmenedzser

centrum@szoszolg.hu

 

Kapcsolódó dokumentumok:

Szolmusz | Szolnoki Szakképzési Centrum