Oldal kiválasztása

Centrumunkban ketten is megkapták a Pro Talento emlékérmet

A Szolnoki Tankerületi Központ idei Pedagógusnapi ünnepségén adták át a hagyományoknak megfelelően a Pro Talento emlékérmet, melyet 1999-ben alapított a Versenyképes Tudásért Alapítvány és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet a tehetséggondozásban kimagasló munkát végző pedagógusok és a tanulmányi versenyeken sikeresen szereplő középiskolás diákok elismerésére. Az intézményi felterjesztések alapján a díjazottak személyéről ezúttal is a Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanács által felkért szakértők döntöttek. Ebben az évben az a megtiszteltetés érte a Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolát, hogy az emlékérmet odaítélték az intézmény egyik oktatójának, Rékási Tibornak, valamint egyik végzős diákjának, Talált Lili Annának.

 

Rékási Tibor 1985-ben, jelenlegi munkahelyének jogelőd intézményében, a szolnoki Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakiskolában végzett szakácsként. Sokáig Martfűn és Szolnokon dolgozott vendéglátóipari egységekben, közben folyamatosan képezte magát, így 2009. január 15-én szakács szakoktatóként tért vissza Alma Materébe. Az azóta eltelt idő alatt rengeteg diákot készített fel sikeresen a különböző hazai és nemzetközi tanulmányi és szakmai versenyekre. Az egyéni ambíciók mellett folyamatosan és rendszeresen szem előtt tartja, hogy a rábízott tanítványok, mentoráltak, leendő szakmájuk iránt aktívan érdeklődő gyerekek még jobban megszeressék a szakács szakmát, lássák és megtanulják a szakmai alázatot, tapasztalják, példaként érzékeljék az állandó fejlődés és önfejlesztés igényét. Jelenleg is szakmai tudásának bővítésén fáradozik, az intézményben zajló felnőtt oktatás keretében cukrász végzettséget fog szerezni, míg a Neumann János Egyetemen hamarosan átveheti közgazdász diplomáját turizmus-vendéglátás szakon, szállodamenedzsment szakirányon.

 

Talált Lili Anna – aki  az iskolai tanévzáró ünnepségen veheti majd át az elismerést – a 2016/2017-es tanévben kezdte meg tanulmányait a Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában, ahol 2020 júniusában sikeres érettségi vizsgát tett, majd a rákövetkező tanévtől a postai üzleti ügyintéző érettségire épülő szakképző osztályban folytatta tanulmányait. Kezdetek óta kitűnt társai közül az iskolához és közösségi élethez való pozitív hozzáállásával, jó szervezőkészségével és a támogató családi környezetből hozott pozitív életszemléletével. A kapott és vállalt feladatokra mindig nyitott, azokat fejlődési lehetőségként éli meg. A vállalásait megbízhatóan, magas színvonalon és felelősséggel teljesíti. Kiváló tanulmányi és versenyeredményeket ért el, ezzel párhuzamosan az iskolai és a városi közösségi élet építésében, szervezésében is lelkesen és példaértékű módon dolgozott.

 

Képeink a díjátadó ünnepségen készültek.

Szolmusz | Szolnoki Szakképzési Centrum