2019. április 6-án 14. alkalommal került megrendezésre Szolnokon az ország legjobb cukrász, szakács és pincér tanulói számára a Pelikán kupa országos gasztronómiai verseny.
A szakmai zsűri tagjai világ- és olimpiai bajnok, nemzetközileg elismert, illetve mester szakemberekből állt, akik folyamatosan figyelemmel kísérték a részt vevők munkáját, majd az értékelést követően tanácsokkal látták el a versenyzőket.
A nívós szakmai versenyen az SZMSZC Klapka György Szakgimnáziumát és Szakközépiskoláját kettő pincér tanuló képviselte, Till Kitti és Porzó Mónika, akik a rangos mezőnyben aranyérmet szereztek. Felkészítő tanár: Borics Dániel
Köszönjük a részvételt és gratulálunk a kiváló eredményhez!


A Klapkások „aranynapja” az Illésy Gasztro Kupán

2018-ban 7. alkalommal került megrendezésre Kisújszálláson az Illésy Gasztro Kupa, mely országos rendezvénnyé nőtte ki magát, ahol 25 település 31 iskolája és 3 gyakorlati képzőhely indított 176 versenyzőt.
A verseny célja, hogy a vendéglátás és kereskedelem körében tanulók és oktatók együtt lehessenek, tanulhassanak egymástól. A rendezvény nemcsak a diákok vizsgára való eredményes felkészülését hivatott segíteni, hanem az érdeklődő közönségnek olyan gasztronómiai élményt és ötleteket nyújt, amelyeket a mindennapokban felhasználhatnak; legyen az egy ízlésesen terített asztal, egy finom étel vagy egy újragondolt süteményvariáció. A közönség nagy érdeklődéssel tekintette meg az eladótanulók csodálatos csomagolásait is.
Az Illéssy Gasztro Kupán továbbra is olyan szakemberek vállalták a zsűriben való szerepet, akik a hazai és a nemzetközi gasztronómiában ismert és elismert személyek, s végezték munkájukat külön díjazás nélkül, a szakmai utánpótlás iránt érzett felelősségtől és szeretettől vezérelve. Jászberényből a zsűri tagja volt Bobák József Schnitta-díjas éttermi mester, a Magyar Gasztronómiai Szövetség megyei elnöke, aki jelenleg óraadóként tanítja a Klapkás diákokat.
Ebben az évben 5 versenyző képviselte az iskolát és minden tanuló arany érmet nyert, így a csapat teljesítménye 100% lett, melynek eredményeként az SZMSZC Klapka György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája hozhatta haza a Vándor Kupát, amit a legeredményesebben szereplő iskola őrizhet 1 éven át, a következő versenyig.

Aranyminősítést szerzett tanulók:

Cseke Elizabet, 9. h osztályos cukrász tanuló kakaófestés kategóriában Hippocrates mellszobráról festett portrét. A versenyen élő munkában 150 perc alatt kellett elkészíteni az alkotást.
Felkészítő tanár: Gondár Milán

Csillik Bettina 13.b. és Porzó Mónika 10.f. pincér tanulók Hamvas Béla halálának 50. évfordulójára díszasztalt készített, 5 fogásos menüsorral, melynek felszolgálását be kellett mutatni.
Felkészítő tanár: Borics Dániel

Fercsi Ferenc 11. g osztályos tanuló, szakács élőmunkás kategóriában indult. Az aranyminősítést kapott menü: Bükkfán füstölt sertés szűz burgonya-toronnyal, marinált zöldségekkel, gránátalmás, étcsokoládés mártással.
Felkészítő tanár: Szabó István

Simon Judit 13. b kereskedő tanuló díszcsomagolás kategóriában indult. A verseny helyszínén kapott kreatív csomagolását kellett megoldani adott csomagolóanyagokból, továbbá egy ajándékkosár készítése is feladat volt. Ő már 3. alkalommal érdemelte ki az aranyminősítést.
Felkészítő tanár: Molnár Ágnes és Feketéné Szöllösi Zsuzsa

A tanulóknak és felkészítő tanároknak gratulálunk, s hasonló jó eredményeket kívánunk a 2019. december 07-én megrendezésre kerülő következő Illésy Gasztro Kupán.

Ezen a weboldalon HTTP-sütiket használunk a felhasználói élmény növelése érdekében Az ezen az oldalon található bármely linkre kattintva Ön beleegyezését adja a HTTP-sütik beállításához. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás