Oldalainkat 9 vendég és 0 tag böngészi

AJKSZP események 2017

Az Arany János Kollégiumi-Szakiskolai Program eseményei 2017-ben


 Február 17.-én nyílt hétvége a kollégiumban, ahol szakma próbán vehettek részt a leendő programosok és az érdeklődők.

Iskolánkból Angi Tamara Veronika és Nagy András koordinálta az eseményt az eddigi évek tapasztalatait felhasználva. Angi Tamara beszámolója a következő:

Arany János Kollégiumi és Szakiskolai Program: nyílt hétvége „szakmapróba”

2017.február 17. Bán úti kollégium

2017. február 17-én délután 3 órától a Bán úti kollégiumban mutattuk meg iskolánkat, lehetőségeinket a továbbtanuló 7. és 8. osztályosok számára. A környező és távolabbi településekről látogattak el a diákok, ismerkedve Szolnokkal, a Kollégiummal és a programba bekapcsolódó iskolák által biztosított szakmákkal.

Nagy izgalommal pakoltuk ki a szakmáinkhoz kapcsolódó játékos feladatainkat és invitáltuk a gyerekeket egy kis közös időtöltédre, beszélgetésre, játékra. Szakmáink közül a kőművest és az ácsot ismertettük meg vetített film által az érdeklődőkkel. Intézményünkből Angi Tamara Veronika és Nagy András kollégák voltak jelen, valamint Lempner Márk a 11. A osztályból.

Több csoportba osztva jöttek a fiatalok. Kipróbálták a miniatűr tégláinkat a felrajzolt falakra szabályosan felpakolni, vagy éppen kéményt építeni, mindeközben a rajzokat igyekeztek olvasni és használni hozzá. Tetszett nekik a most divatos színezők festegetése vagy a puzzle-ök kirakása is. A térlátásukat kicsit megmérhették: csonkolt, színes kockáknak keresték meg vetületi ábráikat nagyon sikeresen. Régi szerszámokat ismertek és neveztek meg, vagy játszhattak fakötések összeillesztésével is. A végén jutalmul ajándékot kaptak, melyet saját maguk rakhattak össze és vihettek haza emlékül.

  

Kérdeztek szakmáinkról, ösztöndíjrendszerrel kapcsolatos kérdéseket is feltettek, szóróanyagainkat hazavitték a szülőkkel is átnézik.

A gyerekek nagyon nyitottak és érdeklődők voltak, pozitív visszajelzéseket kaptunk tőlük. Az év elejei iskolalátogatásoknak sok haszna volt, találkoztam ismerős arcokkal is. Sok tapasztalatot szereztünk, ezáltal már előre gondolkodunk és tervezünk a jövőre nézve.