Oldal kiválasztása

A Centrumról

Szolnoki Szakképzési Centrum önállóan gazdálkodó költségvetési szerv, egy OM azonosítóval (203056) rendelkező iskola, mely 11 tagintézménnyel, 23 telephelyen végez alapfeladatként szakmai középfokú oktatási tevékenységet.

A szakképzési feladatot ellátó tagintézmények egyéni arculatukat, hagyományaikat megőrizve, pedagógiai-szakmai önállóságot élvezve végzik nevelő-oktató munkájukat. A Centrum tagintézményei évtizedek óta meghatározó szerepet töltenek be Szolnokon és tágabb környezetében – Jászberényben, Martfűn és Újszászon – a vállalatok szakképzett munkaerejének biztosításában.

Az iskolai rendszerű, nappali munkarendes oktatáson túl az első és a második szakképesítés ingyenes megszerzésére is lehetőséget kínálunk szintén iskolai rendszerű, felnőttoktatási képzési kínálatunkkal, többnyire esti munkarendben.

Felnőttképzési tevékenységünket a foglalkoztatást elősegítő pályázati programok által finanszírozottan, illetve a helyi munkaerő-piaci igényekre tekintettel szervezzük. Képzési palettánk folyamatosan fejlődik, bővül, egyre több engedélyezett képzés szerepel kínálatunkban. A vállalkozások, mint megrendelők szükségleteinek kielégítése érdekében Felnőttképzési Központunk hatékony megoldást jelenthet ismeret-kiegészítésre, továbbképzésre, tudás szinten tartásra, vagy éppen az új munkaerő betanítására.

Választható ágazataink:

Egészségügy, Egészségügyi technika, Élelmiszeripar, Építőipar, Épületgépészet, Erdészet és vadgazdálkodás, Faipar, Gépészet, Informatika, Képző- és iparművészet, Kereskedelem, Könnyűipar, Környezetvédelem, Közgazdaság, Közlekedés, Közlekedésgépész, Közlekedés, szállítmányozás és logisztika, Közművelődés, Pedagógia, Rendészet és közszolgálat, Sport, Szépészet, Szociális, Ügyvitel, Turisztika, Vegyész, Vegyipar, Vendéglátóipar, Villamosipar és elektronika, Vízügy

 

A Szolnoki Szakképzési Centrum középpontjában a tanuló áll. Az iskolai rendszerű és az iskolarendszeren kívüli képzéseink szakmai színvonalát garantálják a jó szakmai felkészültségű, felnőttoktatási módszertani kultúrával és tapasztalattal is rendelkező tanáraink, oktatóink. Sikerünk záloga, hogy a tanulóink számára külső gyakorlati képzőhelyi partnereinknél biztosítjuk a valós munkahelyi környezet megismerését annak érdekében, hogy minél több, a gyakorlati életből vett tudást, tapasztalatot szerezzenek.

Jöjjön el pályaorientációs és egyéb rendezvényeinkre, kövesse honlapunkat és figyelje egyéb platformokon megjelenő híreinket!

 

Kalmár Andrea főigazgató és Hicsó György kancellár

Merre tovább?

Tekintse meg a Szolnoki Szakképzési Centrum tagintézményeinek bemutatkozó filmjeit!

Szolnoki SZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola

Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola

Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum

Szolnoki SZC Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum és Szakképző Iskola

Szolnoki SZC Pálfy- Vízügyi Technikum

Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum

Szolmusz | Szolnoki Szakképzési Centrum