Oldal kiválasztása
Kezdőlap » Öveges Program

A projekt bemutatása

Tisztelt Látogató!

A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum központi telephelyén (5000 Szolnok, Baross u. 37/A), a TISZK épület tetőterében megvalósult természettudományos diáklaboratórium fő célja a természet-tudományos oktatás népszerűsítése, a természettudományok megszerettetése.

Büszkén mondhatjuk, hogy a projekt keretében megépült 21. századi laboratóriumunk és a kiszolgáló infrastruktúra olyan feltételeket teremt, amely inspirálja, motiválja az idelátogató tanulókat arra, hogy saját tapasztalataik által fedezzék fel és vizsgálják a természet rejtelmeit, érdekességeit. Az itt szerzett élmények pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy felkeltsék az érdeklődést e tudományok iránt, és segítik az elméleti háttér könnyebb megértését.

Diáklaborunk 2014. január óta fogadja rendszeresen, a hét minden tanítási napján 12 általános iskola felső tagozatos diákjait, valamint középiskolánk valamennyi tanulóját természetismeret, fizika, kémia, biológia és földrajz órák, szakkörök, érettségi felkészítő foglalkozások keretében. Ezen kívül alkalmanként vendégeink voltak már óvodás csoportok is, illetve általános iskola alsó tagozatos kisdiákjai is szakköri foglalkozásokra, bemutatókra.

Laboros programok várják nem csak a rendszeresen idelátogató csoportokat, hanem a város és a környező települések tanulóit, tanárait, szülőket, érdeklődő felnőtteket egyaránt. A Szakmalabirintus rendezvény, a nyílt napok és a Szakmák Éjszakája rendezvény keretében mindenki megízlelheti a laboratóriumi hangulat varázsát.

Találkozzunk a mi Öveges Laborunkban!

Nyitó sajtóközlemény

Záró sajtóközlemény

Szolmusz | Szolnoki Szakképzési Centrum