Oldal kiválasztása

Ismét jégkorizhatnak a diákok a Gépipariban. A Műszaki Szakképzési Centrum saját forrásból vállalta az új, ideiglenes beruházás költségeit, annak érdekében, hogy a szolnoki diákok testnevelés órái színesebbek, változatosabbak legyenek. A pálya 2019. február 28-ig üzemel.

Kezdők és haladók együtt jégkoriznak a Gépipari udvarán. Az intézmény idén második alkalommal építette fel a 450 négyzetméteres pályát, a diákok legnagyobb örömére. 

„Kisebb koromban kezdtem el, néhány évet kihagytam, de nagyon örülök, hogy most tesi órán is kijöhetünk jégkorizni, nagyon jó lehetőség nekünk.” -mondta Horváth Mercédesz. 

„Én örülök ennek, hogy beújították ezt és hogy lehet jönni, és én már többször is jégkorcsolyáztam Cegléden, minden évbe szoktam menni és nagyon örülök ennek.” -mondta Markó Balázs. 

„Nagyon jónak gondolom, hogy kijöhetünk így, iskolán belül is, a tesi tanárokkal együtt lehetünk és velünk szórakoznak, meg akiknek nem volt még lehetőségük korcsolyázni, azok most megtanulhatják.” -mondta Bravik Viktória. 

Tavaly januárban, idén hamarabb, december elsején vehették birtokba a tanulók és a tanárok a jégpályát. 

„Most már második évben van ez a lehetőségünk a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrumnak hála és azt gondolom, ez egy óriási lehetőség, hogy egy iskolaudvaron egy ilyen jégpálya épülhetett. És természetesen, ezt a mindennapos testnevelésbe ez abszolút belefér és nagyon imádják a gyerekek. Színesíti a testnevelés órákat és nagyon sok gyermeknek – nálunk azért elég sok hátrányos helyzetű gyerek is van az iskolában – először van korcsolya a lábán és itt megtapasztalhatja ezt a sportot, megtanulhat korcsolyázni és ez nagyon nagyon élmény nekik.”-nyilatkozta Pöstényi Attila, az SZMSZC Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziumának testnevelő tanára. 

Az intézmény több száz pár jégkorcsolyával is készült, hogy minden sportolni vágyó megtalálja a számára a legmegfelelőbbet. A jégpálya 2019. február 28-ig várja előre egyeztetett időpontban a szolnoki diákcsoportokat.

Forrás: Szolnoktv.hu

 

Szolmusz | Szolnoki Szakképzési Centrum