látogató online
látogató összesen
SzMSzC - Aktuális híreink

Aktuális híreink

4. Pályaorientációs nap

2018. február 13.

2018. február 13-án a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum szervezésében a Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában folytatódott a pályaorientációs nap rendezvénysorozat.

A programok lebonyolításában közreműködtek tagintézményeink pedagógusai, diákjai, az általános iskola pedagógusai, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai, valamint a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság I. Toborzó és Érdekvédelmi Központ katonái.
Színes, látványos, műszaki életet bemutató programjaink ismét nagy sikert arattak.

A rendezvényen készült fényképek megtekinthetőek a következő linken:

Pályaorientációs nap
Pályaorientáció a Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában

Országos LEGO robotprogramozó verseny

2018. február 14.

Felhívás
Versenyfelhívás
Felhívás
Nevezés
Felhívás
Versenykiírás
Felhívás
Lego Digital Designer

Honvéd Kadét Program Együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírása

2018. február 07.

A Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázisa képviseletében Dr. Koller József dandártábornok, parancsnok a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum képviseletében Hicsó György főigazgató együttműködési megállapodást írt alá a Honvéd Kadét Program keretében.
Az együttműködés célja a Magyar Honvédség társadalmi támogatásának növelése a katonai pálya népszerűvé tétele, és a katonai alapismeretek választható érettségi vizsgatárgy elsajátítása, mind pedagógiai, mind (katonai) szakmai vonatkozásban a legmagasabb szinten történő megvalósíthatósága a középfokú közoktatási intézmények 9 - 12. évfolyamán a tanórai foglalkozások keretében, a honvédelmi nevelés megvalósítása.

Honvéd Kadét Program
Honvéd Kadét Program
Honvéd Kadét Program
Honvéd Kadét Program.
Honvéd Kadét Program
Honvéd Kadét Program.
Honvéd Kadét Program
Honvéd Kadét Program

Szakmák Éjszakája 2018

2018. február 06.

Idén is lesz Szakmák Éjszakája programsorozat.
Időpont: 2018. 04. 13. 18:00-22:00

Helyszín: Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum tagintézményei

Programjaink hamarosan a honlapon

 .

3. Pályaorientációs nap

2018. február 01.

2018. február 1-én a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában folytatódott a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum szervezésében tartott pályaorientációs napok sora. A műszaki életet bemutató látványos programjaink ismét nagy sikert arattak a diákok és a pedagógusok körében. A rendezvényen készült fényképek megtekinthetőek a következő linken:

Pályaorientációs nap
Pályaorientáció a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában

3. Pályaorientációs nap
3. Páyaorientációs nap
Szolnok TV - Pályaorientáció a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában

2. Pályaorientációs nap

2018. január 19.

Folytatódott a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum szervezésében tartott pályaorientációs napok sora. Ezúttal 2018. január 19-én a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában együttműködve az általános iskolával a műszaki életet bemutató színes, látványos programjaink arattak nagy sikert a diákok és a pedagógusok körében. A rendezvényen készült fényképek megtekinthetőek a következő linken:

Pályaorientációs nap
Pályaorientáció a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

Jégpálya épült

Szolnok TV - Jégpálya épült a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum udvarán

2018. január.4.

Jégpálya épült a Gépipari udvarán
Jégpálya épült a Gépipari udvarán

A 450 négyzetméteres, valódi jéggel borított pályát a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum és a Szolnoki Tankerület diákjai használhatják majd testnevelés óra keretében és felügyelettel.

Szolnok TV - Merre tovább

2017. december.20.

Merre tovább? A SzolnokTV Merre tovább műsorában a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum tagintézményeinek bemutatkozása. A videók az alábbi linken megtekinthetőek:Merre tovább

Szakmalabirintus

2017. november 21-23.

A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Szakmalabirintus rendezvényén 24 általános iskola, több mint 900 diákja vett részt. 2014-ben hagyományteremtő céllal indult egyrészt, hogy a továbbtanulás előtt álló általános iskolás diákok egy új fórumon tájékozódjanak a lehetőségekről, másrészt megismerjék a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum kínálatát. Tagintézményeink látványos programjai a sportcsarnokunkban kerültek megrendezésre. A rendezvényt színesítette a Magyar Honvédség I. Toborzó és Érdekvédelmi Központ hivatásos állományú tagjainak a részvétele, akik a katonai pályákat népszerűsítették. Emellett a természettudományi laborban a fizika és kémia bemutatók nagy sikert arattak a diákok körében. A rendezvényen készült fényképek megtekinthetőek a következő linken:

Szakmalabirintus
Szakmalabirintus

1. Pályaorientációs nap

2017. november 16.

A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum 2017. november 16-án pályaorientációs napot tartott a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. A tagintézményeink színes, látványos programjai nagy sikert arattak a diákok és a pedagógusok körében. A rendezvényen készült fényképek megtekinthetőek a következő linken:

Pályaorientáció
Pályaorientáció

Szakmai labor átadás

2017. november 8.

Szakmai labor átadás

Európai Szakképzési Hét

2017. november 7.

Európai Szakképzési Hét

Mercedes gyárlátogatás

2017. október 13.

A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum szervezésében 2017. szeptember 12- én a Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Szolnok, 2017. október 10-én az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola pályaválasztás előtt álló tanulói jártak a Mercedes kecskeméti gyárában. Testközelből élhettük át, hogyan gyártják a vevők igényeire testreszabott, legmodernebb technológiával készülő autókat, és bepillantást nyertünk a gyárlátogatás során az autógyártás folyamataiba! A gyártó csarnokok megtekintése során személyesen megtapasztalhattuk, hogyan születik a Mercedes-Benz CLA és a B-osztály, valamint a harmadik modell, a CLA Shooting Brake.

Mercedes
Mercedes
CLA
CLA

Szakképzési Workshop

2017. szeptember 20.

Kamaránk már hagyományosnak mondható, immár VI. alkalommal megrendezésre kerülő szakképzési rendezvénye az idei évben is a szolnoki főiskola Campusán (Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar) várta az érdeklődőket. A rendezvény célja a képzéssel kapcsolatos új szabályozások, aktualitások, ismeretek átadása, valamint a szakmai konzultáció. Az idei műhelybeszélgetés kiemelt témája volt emellett a korai iskolaelhagyás problematikájának kérdésköre. Bővebben...

Tanévnyitó

2017. szeptember 15.

A 2017/2018. évi szakképzési tanévet Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter nyitotta meg a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrumban. A jó hangulatú ünnepi rendezvényen többek között elmondta, hogy a kormány kiemelt feladatának tekinti a hazai szakképzési rendszer továbbfejlesztését és ennek érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium 10 milliárd forintos infrastruktúra-fejlesztési programot indít a szakképző intézmények számára. A miniszter hangsúlyozta, hogy a minőségi szakképzés alapfeltétele a korszerű oktatási környezet kialakítása, ahol adottak a feltételek ahhoz, hogy a diákok, olyan használható, versenyképes tudás birtokában hagyják el az intézményeket, amely megfelel a gazdaság sokoldalú elvárásainak és a változásokhoz való alkalmazkodásra is felkészít.

Tanévnyitó 1.
Tanévnyitó 1.
Tanévnyitó 2.
Tanévnyitó 2.
Tanévnyitó 3.
Tanévnyitó 3.
Tanévnyitó 4.
Tanévnyitó 4.
Tanévnyitó 5.
Tanévnyitó 5.
Tanévnyitó 6.
Tanévnyitó 6.
Tanévnyitó 7.
Tanévnyitó 7.
Tanévnyitó 8.
Tanévnyitó 8.
Tanévnyitó 9.
Tanévnyitó 9.
Tanévnyitó 10.
Tanévnyitó 10.
Tanévnyitó 11.
Tanévnyitó 11.
Tanévnyitó 12.
Tanévnyitó 12.
Tanévnyitó 13.
Tanévnyitó 13.
Tanévnyitó 14.
Tanévnyitó 14.
Tanévnyitó 15.
Tanévnyitó 15.
Tanévnyitó 16.
Tanévnyitó 16.

Állami kitüntetéseket adott át Varga Mihály

2017. augusztus 21.

Augusztus 20. nekünk, magyaroknak egyszerre jelenti az ország jövőjét meghatározó döntéseket, a kijelölt célokért vívott harcokat és a nemzet megtartását szolgáló építő munkát – emelte ki Varga Mihály a nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvényen. A nemzetgazdasági miniszter Áder János államfő megbízásából elismeréseket adott át az államigazgatás, a tudományos és a gazdasági élet területén kimagasló teljesítményt nyújtó szakembereknek.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést Hicsó György, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum főigazgatója vehette át Varga Mihálytól. Bővebben...

Üzemlátogatás a FERZOL Kft.-nél

2017. június 14.

A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum szervezésében 2017. június 7-én a Szegő Gábor Általános Iskola hetedik osztályos tanulói üzemlátogatáson jártak a FERZOL Kft.-nél. A tájékozatót követően az üzemcsarnokokban folyó munkát mutatták be. Láthattunk lyukasztó, hajlító, lézervágó berendezést, robotizált automata megmunkáló gépeket, melyek a 21. század csúcstechnológiáját képviselik.

Tájékoztató - FERZOL Kft.
Tájékoztató - FERZOL Kft.
Üzembejárás - FERZOL Kft.
Üzembejárás - FERZOL Kft.

ÁSZÉV 2017 Díjátadó

2017. április 19.

A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum rendezte az Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyének döntőjét. Tekintsék meg a Díjátadóról készített képgalériánkat!

Eredményhirdetés Díjátadón Tornacsarnokban
Eredményhirdetés Díjátadón Tornacsarnokban

Tagintézmény-vezetői pályázatok

2017. április 10.

A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján tagintézmény-vezető (magasabb-vezető) munkakör betöltésére kiírt pályázatára beérkezett formai és törvényességi feltételeknek megfelelő pályázatok:

Szolnoki Műszaki SZC Pálfy-Vízügyi Szakgimnáziuma
5000 Szolnok, Tiszaparti sétány 2-3.

Szolnoki Műszaki SZC Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
5000 Szolnok, Petőfi utca 1.

Szolnoki Műszaki SZC Rózsa Imre Középiskolája és Kollégiuma
5052 Újszász, Dózsa György út 23.

Ejtőernyős Nap

2017. április 10.

Ejtőernyős Nap
Ejtőernyős Nap

Ejtőernyős Napon jártunk a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezredénél.

A Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezrede 2017. március 24-én Ejtőernyős Napot rendezett. Az iskolák végzős diákjai számára lehetőséget biztosítottak a statikus és a dinamikus bemutatók megtekintésére, ahol az ezrednél rendszeresített eszközöket (fegyverek, felszerelések, gépjárművek), valamint ejtőernyős ugrásokat láthattunk. Elsősorban azokat a tanulókat várták, akik a katonai pálya iránt érdeklődnek.

A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum részéről részt vett diákoknak és pedagógusoknak nagy élményt jelentett e rendezvény megtekintése.

Az összefoglaló video megtekinthető a képre kattintva vagy a YouTube-on.

Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye 2017

2017. március 24.

A 2016/2017-es tanévben a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum rendezi az Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyének döntőjét. További információk és a jelentkezéshez szükséges dokumentumok az alábbi linkeken találhatók.

Ádámok és Évák 2017 - Népek meséi

2017. március 1.

A világ meséivel készültek az idei Ádámok és Évák Ünnepére az általános- és középiskolás tanulók. A diákok már 8. alkalommal foglalták el a Szigligeti Színház színpadát. A 2017-es évadra 14 csapat: afrikai, svéd, finn és skót mesék mellett, saját történeteket is bemutatott a közönségnek.

A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziumának fenntartásában működő színjátszó csoport, a Gépszínház. A tanulók egy kínai népmesét, a Pillangók szerelme című történetet állították színpadra. A hosszú munkafolyamat meghozta eredményét, hiszen a zsűri három díjjal is jutalmazta előadásunkat, melyek a következők: A legdrámaibb előadás, A legötletesebb látvány, valamint Nagy Mercédesz, A legügyesebb lány főszereplő díját kapta meg.

Szereplők: Bagossy Barnabás, Herczeg Kristóf, Horvát Márk, Szécsi Bence, Nagy Mercédesz, Papp Dániel, Rigó György, Juhász Sándor
Segítőtanárok: Zsitnyánszki Andrea, Popovics Éva, Drávai Gábor, Körmendi Judit, Jiang Wenshu
Jelmez: Árvai Margit
Rendezte: Csengeri Gábor

A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Pálfy-Vízügyi Szakgimnáziuma előadásának címe: A csillagfiú (indián mese). Az elnyert díj: A legérzékenyebb előadás.

Szereplők: Kiss Tamás, Nagy Alex, Szűrös Róbert, Palyafári Benjámin, Váli Lívia (Verseghy Gimnázium), Szigeti Henriett (külsős, felnőtt szereplő)
Felkészítő tanár: Nagy Zsuzsanna

Ádámok és Évák 2017 - Népek meséi
Ádámok és Évák 2017 - Népek meséi
Ádámok és Évák 2017 - Népek meséi
Ádámok és Évák 2017 - Népek meséi
Ádámok és Évák 2017 - Népek meséi
Ádámok és Évák 2017 - Népek meséi
Ádámok és Évák 2017 - Népek meséi
Ádámok és Évák 2017 - Népek meséi
Ádámok és Évák 2017 - Népek meséi
Ádámok és Évák 2017 - Népek meséi
Ádámok és Évák 2017 - Népek meséi
Ádámok és Évák 2017 - Népek meséi
Ádámok és Évák 2017 - Népek meséi
Ádámok és Évák 2017 - Népek meséi

Mobilrobot programozó verseny

2017. március 1.

A mobilrobot programozó csapat
A mobilrobot programozó csapat

2017. 02. 24-én rendezték meg a Pallasz Athéné Egyetem GAMF Karán a VII. Mobilrobot Programozó Országos Csapatverseny döntőjét. A versenyre robotok közötti kommunikációt megvalósító projektekkel lehetett nevezni. A megvalósításról készült egy video. A video, a forráskódok és a dokumentáció szakmai értékelése alapján hívták meg a döntőre a legjobb 12 csapatot, ahová iskolánk SzigmaB csapata is bejutott. A döntőben a projektről tartott szakmai előadás mellett minden csapatnak három programozási feladatot is meg kellett oldania egy-egy egységesen megépített robottal, majd a zsűri előtt be kellett mutatni a tesztpályákon a megoldásokat. Az egésznapos verseny végén az iskolánk SzigmaB csapata VII. helyezést ért el.

Csapattagok: Csajbók Viktor 10.c, Juhász Gergő 2/14.c és Vágány László 2/14.c.
Felkészítő tanár: Tóthné Kovács Marianna.

Pályázati felhívás

2017. február 28.

A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet tagintézmény-vezető (magasabb-vezető) munkakör betöltésére 2017.07.02. - 2022.07.01-ig terjedő 5 éves időszakra az alábbi tagintézményeibe:

Szolnoki Műszaki SZC Pálfy-Vízügyi Szakgimnáziuma
5000 Szolnok, Tiszaparti sétány 2-3.

Szolnoki Műszaki SZC Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
5000 Szolnok, Petőfi utca 1.

Szolnoki Műszaki SZC Rózsa Imre Középiskolája és Kollégiuma
5052 Újszász, Dózsa György út 23.

A pályázatok benyújtásának feltételeiről és módjáról a kozigallas.hu oldalon található részletes információ.

Tésztahíd építő verseny felhívás

2017. január 26.

A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum tésztahíd építő versenyre hívja és várja a szakképzési centrumok tagintézményeit. A versenyre 3 fős csapatok jelentkezését várjuk! A pályamunkákat versenyfelhívásunk mellékletében található versenyszabályzat alapján kell elkészíteni, és a verseny napján a helyszínre szállítani.

A verseny helyszíne: Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum - 5000 Szolnok, Baross u. 37/A

Időpontja: 2017. április 21.

Nevezési határidő: 2017. február 10.

Nevezni a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum 5000 Szolnok, Baross u. 37/A címen vagy a centrum@szolmusz.hu e-mail címen lehet.

A versenyre benevezett csapatok számára a felkészüléshez és a pályamunka elkészítéséhez megfelelő mennyiségű tésztát, a híd terhelésének mérésére szolgáló elemet a szervezők biztosítják.

Szurmay Ernő-díj

2017. január 23.

Szurmay Ernő Díj
Szurmay Ernő Díj

A Magyar Kultúra Napja alkalmából eddig végzett kiemelkedő tevékenységéért Kiss Ferenc szakmai főigazgató-helyettes Szurmay Ernő Díjban részesült. A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum diákjai és dolgozói nevében a kitüntetéshez gratulálunk és további munkájához jó egészséget, szakmai sikereket kívánunk!

Európai Szakképzési Hét - 2016. december 5-9.

2016. november 23.

A szakképzés európai hetét az Európai Bizottság hirdette meg abból a célból, hogy az Európa-szerte megrendezésre kerülő helyi, regionális és nemzeti rendezvények révén vonzóbbá tegye a színvonalas szakismereteket biztosító és minőségi munkahelyek betöltését lehetővé tévő szakoktatást és szakképzést. A szakképzés európai hetén részt vevő érdekeltek lehetőséget kapnak arra, hogy megosszák egymással a szakképzés terén elért azon kiemelkedő eredményeiket, innovatív oktatási gyakorlataikat és sikeres szakmai programjaikat, amelyek ösztönözik a gyakornoki képzést, a munkahelyi tanulást, a továbbképzést, az átképzést, valamint a vállalatok és az oktatás közötti fenntartható együttműködést.

Rendhagyó szakmai foglalkozások

2016. november 22.

Építsünk, alkossunk, örüljünk együtt! Rendhagyó szakmai foglalkozások általános iskolásoknak

A szakma szeretetét valamikor a szüleiktől örökölték az emberek, a szakma fogásait az apák tanították fiaiknak. Majd az általános iskolákban tovább ismerkedhettek a gyerekek az anyaggal (fával, fémmel), eszközöket készíthettek belőlük, ügyeskedhettek, hibázhattak, örülhettek az alkotásnak, gyönyörködhettek az elkészített eszközökben, büszkén vihették haza megmutatni szüleiknek. A szakképzés valahol itt kezdődött…

Hiánypótló kezdeményezést indít el ebben a tanévben a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum. Fel kívánja eleveníteni a hajdan volt gyakorlati foglalkozások hangulatát. Rendhagyó szakmai órákat szervez általános iskolás diákoknak, melyen újra készülhetnek madáretetők, kalapácsok és rafinált elektromos áramkörök.

A lényeg, hogy a gyerekek megismerkedjenek az anyaggal, a munkaeszközökkel, bátran merjenek kísérletezni. Terveink szerint előre egyeztetett időpontokban keressük fel az általános iskolákat és szervezünk a felső tagozatos tanulók számára 2x45 perces alkotó szakmai foglalkozásokat.

Hiszünk, valljuk Szent-Györgyi Albert gondolatait, miszerint: "Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog."

Építsünk, alkossunk, örüljünk együtt! Hiánypótló kezdeményezést indít el ebben a tanévben a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum. Fel kívánja eleveníteni a hajdan volt gyakorlati foglalkozások hangulatát.

Bővebben...

Szakmalabirimtus 2016

2016. november 21.

A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Szakmalabirintus elnevezésű pályaválasztási rendezvénye 2014-ben hagyományteremtő céllal indult egyrészt abból a célból, hogy a pályaválasztás előtt álló általános iskolás tanulók egy új fórumon tájékozódhassanak továbbtanulási terveikről, másrészt megismerjék a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum kínálatát. Bővebben...

Folyhat a vízügyes szakképzés

2016. november 9.

SZOLNOK | A középfokú vízügyi szakképzés fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást írtak alá kedden a szolnoki székhelyű „vizes cégek”. Bővebben...

Támadás a város szélén...

2016. október 21.

Tűzpárbaj, üldözés – látványos gyakorlat

Komplex védelmi igazgatási gyakorlat zajlott tegnap Szolnokon. A gyakorlat feltételezése szerint egy, a megyében áthaladó NATO-konvojt fegyveres támadás ér. Ezt visszaverik, de két támadó egy autóval elmenekül. A menekülő autó üldözést követően az Alcsi-szigetnél a Holt-Tiszába rohan, az autóból kikerülő szennyeződés veszélyezteti a tartalék vízkészletet. A terrorcselekmény miatt kialakult helyzetet súlyosbítja, hogy rendkívüli árvízi készültség is érvényben van. A károk felszámolása érdekében bevetettek több árvízvédelmi komplex csoportot is. A gyakorlatban még rabok is részt vettek, ők az árvízvédekezésben kaptak munkát, de feladatot kaptak mentősök, polgárőrök, a polgári védelem, a katasztrófavédelem, a vízügy, a vízművek is.

Az eseményen aktívan részt vettek ÉPFA-s diákjaink. A tanulók mind szakmával rendelkeznek, de most a KatonaSuli diákjai. Eredeti szakmájuk mellett vonzódnak ehhez a pályához. Komolyan vették feladatukat, melyet a csatolt fotók is bizonyítják.

Támadás 1.
Támadás a város szélén 1.
Támadás 2.
Támadás a város szélén 2.
Támadás 3.
Támadás a város szélén 3.
Támadás 4.
Támadás a város szélé 4.
Támadás 5.
Támadás a város szélén 5.
Támadás 6.
Támadás a város szélén 6.
Támadás 7.
Támadás a város szélén 7.
Támadás 8.
Támadás a város szélén 8.
Támadás 9.
Támadás a város szélén 9.
Támadás 10.
Támadás a város szélén 10.
Támadás 11.
Támadás a város szélén 11.
Támadás 12.
Támadás a város szélén 12.
Támadás 13.
Támadás a város szélén 13.
Támadás 14.
Támadás a város szélén 14.
Támadás 15.
Támadás a város szélén 15.
Támadás 16.
Támadás a város szélén 16.

Gulyásfesztiválon voltunk

2016. szeptember 14.

A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum bemutatkozott a 18. Gulyásfesztiválon. Egy szép napot töltöttünk együtt, miközben közösen – főszakácsunk irányításával – 500 adag babgulyást főztünk, melyből nem csak a hat tagintézmény több mint 350 dolgozója, hanem a Humán Szolgáltató Központ tószegi úti szállójának lakói is megebédeltek. Örömünket tetézte, hogy eredményhirdetéskor a SZMSZC Klapka György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának diákcsapata a „Gulyásfőzés Ifjú Mestere” Arany Fokozatát érte el. A győztes csapat tagjainak ezúton is gratulálunk:

 • Berki Zsolt
 • Mizsei Kristóf
 • Povázson Martin
 • Safranyik Henrietta
 • Tromfos Bálint tanulók,
 • Szabó István és
 • Borics Dániel szakoktatók.

Köszönjük Szőke Péternek az ebédet, kollégáinknak a szervezést!

Gulyásfesztivál
Gulyásfesztivál
A győztes csapat
A győztes csapat
Gulyásfesztivál
Gulyásfesztivál
Gulyásfesztivál
Gulyásfesztivál
Gulyásfesztivál
Gulyásfesztivál

Gyakornoki program

2016. szeptember 07.

Magyarország Kormánya az Európai Unióval együttműködve átfogó programot hirdet a hazai, 25 év alatti, szakképzett fiatalok foglalkoztatásának, a pályakezdők munkához jutásának és munkatapasztalat-szerzésének támogatására. A GINOP-5.2.4-16 program bér- és járuléktámogatást nyújt a vállalkozások számára a gyakornok foglalkoztatásához kapcsolódóan, lehetőséget teremt segítő vállalati gyakornoki kapcsolattartó tevékenység ellátására, valamint szükség esetén az új munkahely tárgyi és infrastrukturális feltételeinek kialakítására is. A vállalkozások számára a pályázat célja a közvetlen munkahelyteremtés elősegítése. A program az Ifjúsági Garanciához kapcsolódó foglalkoztatási támogatások rendszerébe ágyazva valósul meg. A GINOP-5.2.5-16 Gyakornoki program – támogató szolgáltatások keretében pedig a szakképzési centrumok valósítják meg a támogatott gyakornoki foglalkoztatás ismertségének és a programba történő bekapcsolódás lehetőségének minél szélesebb körű elterjesztését.

Gyakornoki Program

Bővebb információ
Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum
5000 Szolnok, Baross utca 37/A.
Tel.: 56/425-844 15-ös mellék
email: kondor.elek@szolmusz.hu

Kitüntetést ért az évtizedek óta végzett munka

2016. július 20.

Újszász - Vasútért kitüntetést vehetett át Rózsa György, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Rózsa Imre Középiskolája és Kollégiuma igazgatója a szakmai oktatás terén végzett jelentős munkája elismeréseként a budapesti Magyar Vasúttörténeti Parkban megtartott 66. Vasutasnapon. Bővebben...

Remekelt a szolnoki csapat

2016. június 19.

- Egy komoly fitness és testépítő gála része volt az esemény, a tanév legrangosabb középiskolás fekvenyomó versenye – mondta Borsi István, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Szakképző Iskolája tagintézmény testnevelő tanára. – Tudni kell, hogy ettől az évtől a tagintézményeknek külön kell versenyezniük, ezért mi is három csapattal (a Baross mellett Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Építészeti és Faipari Szakképző Iskolája, Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Szakközépiskolája) vettünk részt a megméretésen. Közülük a legeredményesebbnek a Baross tagintézmény bizonyult, amelynek az V. korcsoportos fiú csapata az élen végzett. Az összetett versenyben pedig a három legeredményesebb intézmény között szerepeltünk. Bővebben...

Elhivatottság és felelősség: a város pedagógusait köszöntötték

2016. június 09.

Díszokleveles pedagógusokat, Pedagógus Szolgálati Emlékérmes, valamint állami, és egyéb kitüntetésekben részesült pedagógusokat köszöntöttek hétfőn este a Szolnoki Galériában a városi pedagógusnapi ünnepségen.

Az egyik legfontosabb hivatás a pedagógusé, hiszen ők azok, legformálhatóbb éveinkben állnak mellettünk, szüleinktől és tőlük kapjuk azt a tudást, amelynek segítségével felnőttként próbálunk később helytállni az életben. S nem csupán oktat, de nevel is tanítónk, tanárunk, a tőle kapott megerősítések szárnyakat adhatnak céljaink eléréséhez. A pedagógus felelőssége nem csupán a diákra terjed ki, az átadott ismeret, de legfőképpen az emberi értékek tanítványunk majdani gyermekének életét is pozitív irányba terelhetik. A pedagógusok elismerése tehát erkölcsi kötelesség.

Szalay Ferenc polgármester a pedagógus és a szülő komoly felelősségéről szólt. Mindkettőjüknek olyan érték van a kezében, amelynél nem lehet semmi más fontosabb. A gyermek szellemi és erkölcsi fejlődése az elsődleges, és ehhez sok munkára, erőfeszítésre van szükség. Mindezt olykor nehéz körülmények között teszik, de tudásuk legjavát adva – ezért köszönet jár nekik.

Az ünnepi műsor és Szalay Ferenc szavait követően került sor az elismerések átadására.

Nyugdíjba vonulásuk alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetésben részesültek a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum tanárai:

 • Szilágyi Imre
 • Nagy István
 • Pótári Béla
 • Nagyné Megyeri Katalin
 • Dombóvári Mátyás

Gratulálunk, és további jó egészséget kívánunk!

Konferencia a korai iskolaelhagyás csökkentéséről

A konferencia célja a korai iskolaelhagyás csökkentésére megfogalmazott stratégiai célok bemutatása mellett az eddig kialakított jó gyakorlatok ismertetésével lehetőséget nyújtani egy országos fórum megtartására tapasztalatok cseréjére, későbbi együttműködések megalapozására.

Alkalmat kínálunk a szakképzésben érintett iskolák közötti tudásmegosztásra, annak érdekében, hogy eredményeik a lemorzsolódás csökkentésében tovább javuljanak.

A plenáris előadásokon túl három szekcióban nyújtunk lehetőséget a résztvevők közötti eszmecserére. A szekciókban felmerülő főbb kérdések:

 • - Milyen módszerek vannak a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók kiszűrésére?
 • - Az egy osztályban tanító tanárok szerepe a lemorzsolódás csökkentésében.
 • - Milyen egyéni támogatást tud nyújtani az intézmény a tanulónak?
 • - Az intézmény vezetőjének feladatai a lemorzsolódás csökkentésében

A konferencia időpontja: 2016. június 9. 10:00

A konferencia helyszíne: Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum; 5000 Szolnok, Baross u. 37/A

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (A konferencia részvétel mellett CD-t, szendvicsebédet, kávét, ásványvizet nyújtunk).

Regisztrálni az alábbi linken lehet: http://goo.gl/forms/cd3ykpOV6l

A konferencia keretei között kínáljuk a részt vevő intézmények jó gyakorlatainak bemutatását poszter vagy kiadvány formájában, amennyiben ehhez az általunk későbbiekben megadott felületre a szükséges anyagokat. Ehhez kérünk egy rövid (4-5 oldalas) szakmai összegzést, és a gyakorlatot illusztráló képet/grafikon/táblázatot.

Konferencia meghívó
Konferencia meghívó
Konferencia program
Konferencia program
Meghívó Program

Hírlevél

Megjelent az áprilisi hírlevél, letölthető az Híreink / Hírlevél menüpontban.

Szakmák Éjszakája - április 15. péntek, 18:00 - 22:00

A Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére az ország szakképzési centrumai megszervezték a Szakmák Éjszakája elnevezésű rendezvényt. A program ötletgazdája a Szegedi Szakképzési Centrum. Erre az érdekes és nagyszerű kikapcsolódást kínáló estére invitáltuk az általános iskolák 6-7–8. évfolyamos tanulóit szüleikkel együtt, a gimnazistákat, aki bepillantottak a szakképzők életébe és azokat a felnőtteket, akik szívesen ismerkedtek a szakmák világával. A szolnoki, jászberényi és újszászi rendezvényeket a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum iskolái szervezték.

Bővebben a Rendezvényeink / Szakmák Éjszakája menüpontban.

Szakmacsoportos Szakmai Előkészítő Érettségi Tantárgyak Versenye (SZÉTV)

2016. április 11-12-én a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum szervezésében került megrendezésre a Szakmacsoportos Szakmai Előkészítő Érettségi Tantárgyak Versenyének (SZÉTV) döntője, melyen 20 szakmacsoportban 580 versenyző mérte össze tudását. Az ünnepélyes eredményhirdetésre az első három helyezett részére 2016. április 15-én került sor.

Bővebben a Rendezvényeink / SZÉTV menüpontban.

Felnőttoktatás

Van szakmád, de szükséged van egy másikra? Nem vettek fel az egyetemre, és szeretnél egy jó szakmát tanulni? Mi biztosítjuk a lehetőséget ingyenesen!

Dolgozol, nem érsz rá? Szeretnél érettségizni? Itt a lehetőség! Érettségire való felkészítést szervezünk!

Bővebben a Képzéseink / Felnőttoktatás menüpontban.

bursa escort gaziantep escort samsun escort konya escort adana escort mersin escort izmit escort antalya escort eskisehir escort