Oldal kiválasztása

Évértékelő a Szolnoki Szakképzési Centrumban

Évértékelő rendezvényt tartottunk a Szolnoki Szakképzési Centrum Aulájában, melyen részt vett Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára, valamint Szalay Ferenc polgármester is. Az este folyamán szó esett a szakképzési rendszerben történő változásokról illetve a tavalyi év feladatairól, sikereiről. 

Sikeres évről számolt be Hicsó György kancellár, aki elsősorban gazdasági szempontból értékelte az előző évet. A 11 tagintézményből álló, 23 telephelyen működő centrumban számos fejlesztés megvalósult az elmúlt esztendően:

“Nagyon sok eszközt szereztünk be, pályázati úton, saját forrásból, nagyon sok tevékenységet hajtottunk végre, pályaorinetációs rendezvényeink voltak, a költségvetésünket is sikerült kihasználni, a 7,2 milliárdos költségevésből több mint 800 millió forintot fordítottunk felújításra eszközök beszerzésére , beruházásra.”

A szakképzés változásairól már Pölöskei Gáborné beszélt. A szakképző intézményeknek két típusa lesz: a szakképző iskola és a technikum. 

“Elsősorban kompetenciákra építünk, és egy széles bázisra rakjuk az oktatást. Hogy utána egy dinamikus átképzések, specializációk lehetnek majd a felnőttképzési rendszerbe. Nekünk egy biztos stabil tudást kell adnunk ahhoz, hogy valóban egy életen át való tanulást lehessen megvalósítani. “

Az évértékelő rendezvényen elhangzott: a szolnoki intézmény felkészült a változásra, 75 szakmát hirdettek meg a következő tanévre.

Ha kíváncsi milyen szempontok alapján értékeltük a tavalyi évet, töltse le prezentációnkat!

 

A Szolnok TV riportját is megtekintheti a rendezvényről:

Szolmusz | Szolnoki Szakképzési Centrum