2019. június 07. - DIÁKNAP

A linkre kattintva elérhetővé válik a DIÁKNAPI-rendezvényünk összefoglalója! Érdemes megnézni!!

Köszönjük Farkas Gabriella tanárnőnek a rendezvény ötletét és megszervezését, illetve Palatinus "PALA 55" Attilának a fergeteges bemutatót!

2019. május 16. - Kedvenc Városom Szolnok

Kedvenc Városom Szolnok

2019. május 16-án várostörténeti vetélkedőn szerepelt iskolánkból kettő csapat. Az elért eredmény: III. és VII. helyezés.

A Tiszavirág csapat tagjai: Balogh József, Nagy József, Nagy Márton, Orlicki Marcell, Zlatóczki Balázs.

A Tiszai hajósok csapat tagjai: Bányai Péter Bence, Csatári Attila, Fábián Bence Csaba, Nagy Rudolf, Papp Sándor György.

A vetélkedő három előzetes fordulóból állt, melyen feladatlapokat kellett megoldani könyvtári és internetes kutató-gyűjtő munkával. A szóbeli döntőbe került csapatoknak előfeladatokkal kellett készülni: csapatzászló készítése, még nem létező díj ötlete, időmontázs készítése, újság összeállítása. A közös munka csapattá kovácsolta a versenyzőket, akik élményszerűen ismerkedtek meg a város történelmével. A döntőn derekasan helytálltak, és jutalmul értékes ajándékokat is kaptak. Gratulálunk!

kvsz 3

kvsz 5

kvsz 4

kvsz 1

kvsz 2

2019. április 11. - MAVIR-verseny

Ebben az évben három csapatunk indult a  MAVIR Mesterek Viadala versenyen. Az első forduló eredményei alapján az "Utánpótlás" nevű csapatunk bejutott az országos döntőbe, ami már magában is szép eredmény, hiszen ezen a versenyen nagy többségében erősáramú technikus 5. évfolyamos csapatok indultak. A csapat a döntő feladatait szépen teljesítette.

Nagyon jó élménnyel, és sok új ismerettel, tapasztalattal lettünk gazdagabbak. A csapatot a KSZ/12.A osztály tanulói alkották. Név szerint: Császi Gábor, Fridrich Gergő, Kelemen Tamás. Felkészítő pedagógus Balla Károly tanár úr.

mavir 1

mavir 3

mavir 2

AOTV-döntő

Az Autótechnika Országos Tanulmányi Verseny a 2018/19-es tanévben immár 15. alkalommal került megrendezésre.A verseny célja, hogy az elméleti tudás mellett, a gyakorlati ismereteket is számonkérje.

Tagintézményünk csapata - a Baross technikusok (Lipták Csaba Zsolt, Nemes Balázs, Széles Bence) - az előkelő III. helyezést érte el a döntőben.

Felkészítő tanáruk: Ökrös Sándor

aotv dnt_2

aotv dnt_1

(fotók eredete: autotechnika)

2019. március 29. - Tavaszváró

Azokra a néphagyományokra igyekszünk visszaemlékezni, melyek a felgyorsult világban újra értéket teremthetnek, közösséget kovácsolhatnak, erősíthetik azt az érzést diákjainkban, hogy jó Baross-os  diáknak lenni.
Idei télbúcsúztatónk kiszebáb égetése a tűzgyújtási tilalom miatt  kiszebáb úsztatássá alakult, mely ünnepség hagyományait néptáncosok bemutatója is színesítette. Farsangi szezont zárva "anyád sem ismer rád" versenyünk díjnyertesének megnyilvánulásai fokozták a hangulatot, melyet néptáncosaink fánkok kínálásával tettek még emlékezetesebbé.

tavaszvr 1

tavaszvr 2

tavaszvr 3

tavaszvr 4

Ön itt van: Home Események Események 2018-2019